KURIOZITA: Na Obecnom úrade v Lozorne majú digitálne hodiny, ktoré ukazujú aj 25. hodinu!

18.9.2019

Zdroj: FB M.M.

Páčil sa vám článok?

Toto ste asi ešte nevideli. V Lozorne, ktoré sa nachádza kúsok od Bratislavy, je na budove obecného úradu nainštalovaná digitálna tabuľa ukazujúca aktuálny čas či teplotu, ale o polnoci sa hodiny nevynulujú, ako to býva bežné, ale nabehne 24 a dokonca aj 25. hodina! A aby bola záhada dokonalá, tak ráno je všetko v poriadku...

Fotografia digitálnych hodín, ktoré v noci zobrazujú aj 25. hodinu, zverejnil na sociálnej sieti náhodný okoloidúci, ktorý nechcel veriť vlastným očiam a musel si tento nevšedný úkaz odfotiť. Snímku sme poslali spolu aj starostovi obce Lozorno Mgr. Ľubošovi Tvrdoňovi aj s otázkou ako si tento záhadný jav vysvetľuje.  Ten Bratislavským novinám odpísal: "Pozrieme na to.Vysvetlenie je jednoduché. V Lozorne plynie čas trochu inak :-). Máme veľa práce a preto sme radi, že u nás deň nemá 24 hodín, ale viac. Ešte raz ďakujeme za upozornenie." 

 "Tie hodiny cez deň fungujú úplne normálne. Ukazujú nielen čas, ale aj teplotu. Neviem, či im neuškodili tie horúčavy, ktoré v lete boli, alebo majú nejakú technickú poruchu, o ktorej sme doteraz netušili, keďže málokto z nás chodí o pol druhej v noci okolo Obecného úradu. Ale starosta už vďaka vám o tomto probléme vie a začal ho riešiť. Už kontaktoval servisnú službu firmy, ktorá nám digitálne hodiny nainštalovala. Zaujímavé je, že cez deň fungujú úplne normálne a ukazujú reálny čas. A veľa ľudí si práve vďaka nim vie skontrolovať či máme práve úradné hodiny alebo nie," povedali nám dnes predpoludním na Obecnom úrade v Lozorne. "

(ars)

Páčil sa vám článok?