VIDEO: Už ste videli, aké šialené kúsky predviedol pilot lietadla, pre ktoré boli v nedeľu ráno uzavreté dva bratislavské mosty?

16.9.2019

Zdroj: Redbull.com

Páčil sa vám článok?

Viacero Bratislavčanov zaregistrovalo, že v nedeľu skoro ráno sa nad Dunajom niečo dialo. Polícia aj DPB vopred avizovali, že približne na hodinu budú uzavreté dva mosty - Starý most a Most SNP, po ktorých nepremávala ani MHD. Dôvodom bola exhibícia českého akrobatického pilota Martina Šonku, ktorý sa ako prvý na svete rozhodol podletieť popod tieto mosty, čím mnohým Bratislavčanom, ale aj náhodným turistom, spôsobil nečakane vzrušujúce ráno.

"Vedeli ste, že v Starom Meste žijú ľudia? Ďakujeme za príjemné nedeľné ráno. Fakt super nápad lietať v strede mesta športovým lietadlom v nedeľu od 7:15 hodine.  Ďakujeme za budíček o 7.15 ráno. v nedeľu ráno všetci chceme tak skoro vstávať a lepši zvuk na budík by sme ani sami nenašli. Pri schvaľovaní komerčných akcií berte, prosím, ohľad aj na ľudí, ktorí tu bývajú. Toto už je extrém. Ja bývam pri Technopole, ale toto ma zobudilo. A tí nespokojní ľudia v autobusoch, ktorí išli na púť do Šastína a kvôli uzatvoreným mostom nestihli vlak, si tiež určite myslia, že to bola úžasná akcia!" napísali na stránku Bratislava - hlavné mesto SR nespokojní obyvatelia Starého Mesta či Petržalky.  

"Ide čisto o to spopularizovať lietanie a to, čo ja robím... Mali sme jedinečnú príležitosť využiť nádherné centrum Bratislavy nad riekou a ja som za to veľmi rád, pretože som si to strašne užil. Som nadšený z toho prostredia, kam sa nám na akrobaciu podarilo dostať," povedal krátko po akcii český akrobatický pilot Martin Šonka. 

Zdroj: redbull.com

"​Aj napriek tomu, že napokon musel kvôli vtáctvu na Dunaji počas podletov mostov lietať o čosi vyššie, situáciu pri rýchlosti 320 km/h zvládol s chirurgickou presnosťou. Zvyšné otočky dole hlavou, thumbly (rotácie okolo všetkých 3 ôs) a aj vis na vrtuli okolo vyhliadkovej veže UFO boli preňho lahôdkou," napísali na oficiálnej stránke spoločnosti Redbull, kde nájdete aj efektné video z nedeľnej akcie.

Bratislavčan Richard Wagner si v nedeľu privstal, aby z petržalského brehu Dunaja mohol nakrútiť niekoľko videí, ktoré poskytol webu Bratislavských novín:

Takto vyzeral nácvik preletu popod bratislavské mosty na letisku v Dubovej:

Fotografie z akrobatického letu popod bratislavské mosty nájdete aj v našej FOTOGALÉRII:

​(ars)

Páčil sa vám článok?