Luxus v OLO: Nakupovali si obleky za peniaze Bratislavčanov?!

11.9.2019
OLO budova sídlo

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Bývalé vedenie spoločnosti OLO a.s. bolo viac ako veľkorysé voči pár vyvoleným. Za značkové oblečenie, ktoré si máloktorý Bratislavčan môže dovoliť, zaplatili tisíce eur.

Spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) na svojej webovej stránke zverejnila dve faktúry od firmy Marco Mirelli. Jednu v hodnote 8 100 eur a druhú za 7 900 eur. Obe boli v roku 2016 tejto módnej značke vyplatené. „Išlo o jednotné pracovné oblečenie s logom spoločnosti na reprezentačné účely pre 16 zamestnancov spoločnosti OLO,“ vysvetlila nám hovorkyňa OLO Beáta Humeníková. O akých konkrétnych zamestnancov išlo, sme sa už nedozvedeli, hoci sme sa pýtali.

„Len opravím, že nešlo o zamestnancov, ale o manažment, presnejšie o členov predstavenstva. Považujem za absolútne hulvátstvo nakúpiť si obleky za peniaze daňových poplatníkov a tváriť sa, že to je pracovný odev. Ani manažéri veľkých ziskových súkromných spoločnosti si nekupujú obleky Marco Mirelli za firemné peniaze. Považujem to za papalášstvo,“ reagovala rozhorčene mestská poslankyňa a súčasná členka Dozornej rady OLO Katarína Augustinič. Doplnila, že hoci je toto vedenie minulosťou, bude presadzovať, aby sa bývalým členom predstavenstva nákup drahého oblečenia zosobnil.

Zdroj: ka

​„Obleky a iné oblečenie si kúpili pre seba a aj si to odhlasovali. Zjavne mali pocit, že si môžu s peniazmi nás daňových poplatníkov narábať tak, ako sa im páči,“ povedala Augustinič.

A čo konkrétne OLO nakupovalo za 16-tisíc eur od Marco Mirelli?

Podľa hovorkyne OLO Humeníkovej za 8 100 eur kúpili saká v počte 9 kusov. Čo znamená, že jedno sako stálo 900 eur. A v druhej faktúre 7 900 eur bolo dodaných 16 košieľ za 3 040 eur (cena jednej vychádza v priemere na 190 eur) a za 4 860 nakúpili blúzku a štvoro šiat.

Manažment OLO mal obleky z tejto luxusnej predajne na Laurinskej:

Zdroj: lb

Len pre zaujímavosť sme si vypýtali aj sumu, ktorú OLO minulo na oblečenie pre smetiarov. Kým teda na 16 „vyvolených“ minuli 16-tisíc, na 340 zamestnancov, ktorých stretávame denne v uliciach Bratislavy, minuli 52 066,57 eura. „V tejto sume boli zahrnuté, napríklad pracovné košele, montérky, pracovná obuv zimná aj letná, zimné bundy, rôzne druhy rukavíc, tričká, termoprádlo, čiapky, plášte do dažďa, reflexné vesty, ale aj ochranné pracovné pomôcky ako napr. ochranné prilby, ochranné okuliare, respirátory a ďalšie pre cca 340 zamestnancov,“ napísala hovorkyňa OLO Beáta Humeníková.

Zdroj: olo.sk

(lb)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie