PODARENÁ FOTO: Traja spolužiaci zo základnej školy sa odfotili pri Dunaji po 55 rokoch!

9.9.2019

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Veľmi dobrý nápad. Aj tak by sa dal zhodnotiť počin trojice bývalých spolužiakov zo Základnej deväťročnej školy na Jesenského ulici, ktorí sa rozhodli, že si urobia spoločnú fotografiu na rovnakom mieste ako v roku 1964. Ako im to vyšlo?

„Škoda, že sa pani, ktorá nás fotila, neposunula ešte o kúsok nabok, pretože to bolo by pozadie s hradom a Dómom svätého Martina úplne totožné s tou čiernobielou fotkou, kde sme mali približne 10 rokov,“ povedal pre Bratislavské noviny pán Vlado Rihák, ktorý obe fotografie – historickú aj súčasnú zverejnil ako koláž na sociálnej sieti a dal nám súhlas ju tiež použiť.

Zdroj: FB Vlado Rihák

​Od neho sme sa dozvedeli, že najvyšší pán z trojice je Igor Pavelica, zakladateľ známej hudobnej country skupiny "Belasí", ktorí pôvodne býval na Štúrovej vo vchode, kde sa teraz nachádza klub Lúčnice. „V strede je Štefan Jánoš. Ten býval s rodičmi a dvomi sestrami na Gorkého ulici - tam, kde je teraz Grémium. Tú detskú fotku nafotil jeho otec a súčasnú jeho partnerka, ale mojím fotoaparátom.,“ hovorí pán Vlado. 

Zdroj: V.R.

​„Na tejto fotke porovnávame originálnu fotku z detstva s tou "dospeláckou",“ povedal Vlado.  

Zdroj: V.R.

​„Keďže sme už seniori, stretávame sa častejšie a to aj 3 či 4 razy do roka úplne neformálne. Ale až teraz nám napadlo, že by sme si mohli spraviť my traja spoločnú fotku na rovnakom mieste ako pred 55 rokmi," dodal.

(ars)

Páčil sa vám článok?