FOTO a VIDEO: Úmrtie speváka z HEX-u zarmútilo celú umeleckú brandžu - Ďuďo budeš nám chýbať!

15.8.2019

Zdroj: FB M.S.

Páčil sa vám článok?

Spevák, hudobník a autor viacerých piesní skupiny HEX - Peter Dudák (46) včera prehral svoj niekoľkoročný boj so zákernou chorobou - rakovinou pankreasa. Okamžite sa na sociálnych sieťach objavili desiatky vyznaní, spomienok, rozlúčkových slov od jeho kolegov, priateľov či fanúšikov. Vďaka ktorým piesňam či fotografiám si Ďuďa budeme navždy pamätať?

"V stredu 14.8. 2019 nás po dlhej a ťažkej chorobe opustil náš kamarát, brat, priateľ. Cítime nekonečnú bolesť. Aj napriek tomu, že sme už dlhší čas boli konfrontovaní s krutou realitou, stále nevieme túto informáciu pochopiť. Ďakujeme za krásnych spoločných 30 rokov, nekonečné množstvo spoločnej radosti, zážitkov a všetkého, čo si nám v živote doprial. A nebolo toho málo. Nikdy nezomrie ten, ktorý žije v piesňach a našich srdciach...Ďuďko, ďakujeme za všetko a dávaj na nás pozor...", odkázali zosnulému spevákovi jeho kolegovia z kapely Hex - Tomáš Yxo Dohňanský, Martin Fefe Žúži a Tibor Szabadoš.

Tomáš Šedivý alias Lasky zo skupiny Para pridal k odkazu na pesničku Čo mám na to povedať len konštatovanie: "Ach jaj... :("  

Jarmila Kováčová z Markízy aj ružinovský poslanec Maroš Mačuha zdieľali Ďuďovu novšiu pieseň Srdce:

Sveťo Korbel zo skupiny Slobodná Európa zverejnil Ďuďovu fotografiu a popiskom: "Veľmi smutná správa. Odpočívaj v pokoji Ďuďo:

Zdroj: FB Sveťo Korbel

​Fotograf Peter Stanley Procházka vytvoril album R.I.P. Ďuďo: 

Zdroj: Peter Stanley Procházka

​Robo Opatovský, spevák: "Veľmi smutný deň. Odpočívaj v pokoji Ďuďo."

Zdroj: FB Miko Hladký

​Miko Hladký, spevák skupiny Gladiator: "Veľmi smutný deň pre všetkých. Som zdrvený   ... Ďuďo, odpočívaj v pokoji."

Zdroj: FB Richard Vrablec

​Richard Vrablec, moderátor: "Ďuďo, ach  česť tvojej pamiatke a vďaka za radosť, ktorú si rozdával. HEX."

Zdroj: FB R.B.

​Roman Bomboš, moderátor: "Posledná spoločná... Ďuďo mal som ťa veľmi rád a ďakujem za všetko." 

Mirec Babják, moderátor: "Ďuďo česť tvojej pamiatke zanechal si tu po sebe hity a to je pre autora podstatné ostatné je iba smútok a osud ale ostane tu po tebe kopec dobrej muziky..R.I.P."

Peter Novák alias Šarkan si na sociálne siete zavesil túto spoločnú fotografiu s Ďuďom:

Zdroj: FB P.N.

​Vlani pred Vianocami skupina HEX odohrala koncert v Štúdiu L+S a pri pesničke Vetroň ako speváci hosťovali Šarkan a Lasky:

(ars)

Páčil sa vám článok?