Muž z Považskej Bystrice: Toto sú moje dôvody, prečo nenávidím Bratislavu!

30.7.2019
Chaos okolo predstaničného námestia: investor tvrdí, že mu dal za pravdu súd - hlavna stan
Páčil sa vám článok?

Na sociálnej sieti sa vo veľkom začína šíriť a komentovať fotografia mailu od obyvateľa Považskej Bystrice, ktorý mal zjavne potrebu do jedného textu dostať všetky svoje negatívne pocity a dojmy z nášho hlavného mesta, aby bolo každému jasné, že Bratislavu, ktorú viackrát nazval "Blavou" bytostne neznáša.

„Nenávidím Bratislavu. Vyslovene ju nenávidím najviac zo všetkého, čo na SK máme. Študoval som tam tri roky, po tomto období som si povedal, nikdy v živote. Dnes, ak som nútený ísť do, alebo cez Blavu, mám z toho vyrážky. Minimálne psychické určite,“ napísal v úvode svojho mailu muž, ktorý ho adresoval novinárovi Samuelovi Marcovi. Ten ho zverejnil na sociálnej sieti, odkiaľ sa šíril ďalej, pričom ho na Facebooku najviac komentovali najmä tí, ktorí s jeho hodnotením našej metropoly nesúhlasili. Čo konkrétne mu vlastne na Bratislave prekáža?

„Bratislava je odpad. To najhoršie na Slovensku. Je to špinavé, hnusné mesto, kde sa nedá dostať autom, vlakom ani busom a nič tam nefunguje. Neznášam ju skrz všetky železničné stanice, ktoré tam sú. Neznášam odporné komunistické opachy ako Kyjev, Istropolis či Technopol.  Vždy som rozmýšľal, čo sa ľuďom na Blave páči... či tie zničené cesty, či to, že si tam každý nadáva, neskutočne slabá kultúrna scéna, alebo odporné vysoké budovy v centre mesta, ktoré je inak veľmi maličké. Mám byť hrdý na sochu Čumila alebo Paparaziho? Nepríde vám trochu zvláštne, že naše najznámejšie a najfotografovanejšie sochy sú s takýmto názvom? To potom sedí, lebo sa nevieme pozrieť do seba, tak pozeráme na iných. Presne to sme... Čumilovia a paparazovia. Veľmi plačem, keď počujem nadradené bratislavské nárečie. Je mi z toho vždy veľmi smutno,“ píše ďalej obyvateľ Považskej Bystrice. Ten však do svojho textu nepridal žiaden konkrétny negatívny zážitok na základe ktorého by ľudia jeho averziu voči Bratislave možno aspoň čiastočne pochopili...

„Nenávidím Blavu, lebo tam hnusné odporne fúka všade, nedá sa tam nikde chodiť pešo, mestské cyklotrasy neexistujú, nie sú tam žiadne parky (myslím skutočné, veľké parky) a za mojich čias bola MHD neskutočne mizerná, veľmi dlho sa na ňu čakalo, ľudia boli k sebe odporní, čo sa v dnešných časoch v Blave ešte umocnilo. Po tom poslednom napadnutí, som čítal, že MHD bude monitorová, ale do MHD v BA určite nikdy nevstúpim... Aj keby ma v nej zabili a bolo by to aj na kamere, tak ho neodsúdia, lebo vrahom bude nejaký Paškov syn,“ uzatvára svoj mail nahnevaný chlapík. Ten dosť nešťastne spojil tohtoročný incident v autobuse linky č. 83 smerom do Dúbravky, v ktorom napadli agresívni mladíci starších manželov s udalosťami z roku 2015 na Hlavnej ulici v Košiciach, kde sa do pouličnej bitky zase zapojili príbuzní bývalého, ale dnes už nebohého predsedu parlamentu Pavla Pašku.      

Zdroj: FB B.B.

​"Aspoň tú pasáž o komunistických opachách si mohol odpustiť, veď Považská Bystrica je skoro celá jedna komunistická opacha," skonštatoval do komentárov na FB pán Juraj. "Ten človek nenávidí hlavne seba a svoj život a Bratislava mu len nastavuje zrkadlo, keď príde," myslí si pani Marianna, s ktorej názorom sa takisto stotožnilo viacero diskutujúcich. 

(ars) 

Páčil sa vám článok?