VIDEO: Pri Račianskom mýte sa vyskytoval muž, ktorý pôsobil akoby užil tzv. zombie drogu!

29.6.2019
0

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

Zombie droga v Bratislave? Takúto otázku si položila 28-ročná hudobníčka Jana, ktorú dnes na Račianskej vydesil asi 40-ročný muž, ktorý sa tu pohyboval s neprirodzene skrútenými končatinami presne ako ľudia zachytení vo videách zo zahraničia pod vplyvom tejto nebezpečnej látky. Droga zvaná Herba sa však vyskytuje už dlhší čas aj na Slovensku!

"Zombie droga v Bratislave? Práve som videla týpka. Prehýbal sa v páse ako chodil, ruky mal čudne skrútené. Nevedel ani stáť na mieste. Drsný pohľad na neho. Skoro som sa... Išlo o okolie Račianskeho mýta," napísala na sociálnu sieť Jana, s ktorou sa nám podarilo skontaktovať, a tak sme sa dozvedeli aj viac podrobností o jej hrôzostrašnom zážitku.

"Išla som od Račianskej smerom k podchodu pod domami na ulici Jozefa Cígera - Hronského, keď som ho zrazu zbadala ísť oproti mne. Potom síce zahol doprava, ale keď videl, že fajčím, tak si to zrazu namieril rovno ku mne. Pohyboval sa naozaj ako zombie z hororu, teda presne ako ľudia, ktorí túto rovnomennú drogu užili. Rozbehla som sa preč, čo mi sily stačili. Keď som prišla domov, tak mi napadlo, že by som to asi mala ohlásiť aj na políciu, ale na druhej strane mne nič neurobil, len ma vydesil tým, ako sa hýbal. Netackal sa ako opitý človek, skôr vyzeral ako feťák, ktorý užíva minimálne pervitín. Bol chudý, približne o hlavu odo mňa vyšší so svetlými vlasmi a na očiach mal slnečné okuliare. Mal asi 40 rokov. Naposledy som ho zahliadla niekde medzi domami na J.C.Hronského a predajňou Tesco Expres na Račianskej 9," povedala pre Bratislavské noviny Jana. 

Vo svete už bolo zaznamenaných veľa osôb pod vplyvom tzv. zombie drogy a skutočne z nich ide strach, pretože sa nielenže správajú veľmi nepredvídateľne a neprirodzene, ale navyše majú sklony k vlastnému poškodzovaniu, pričom sú však veľkým nebezpečenstvom aj pre svoje okolie.

Pomerne lacná droga Herba sa objavila najskôr na východnom Slovensku, najmä v dedinkách v blízkosti maďarských hraníc. V novembri minulého roku bola u nás zaradená na zoznam zakázaných látok. Vo februári tohto roku upozorňovala na jej nebezpečenstvo aj Polícia SR prostredníctvom tohto videa:

"Myslím, že si ten chlap vôbec neuvedomoval, čo sa s ním deje. Podľa mňa treba ľudí varovať, že sa tá droga v Bratislave tiež vyskytuje, pretože začínajú prázdniny a decká - puberťáci zvyknú všeličo vystrájať a bolo by fakt hrozné, ak by sa s ňou dostali do kontaktu," dodala Jana, ktorá muža nestihla odfografovať ani nafilmovať na mobil, pretože jej to strach nedovolil: "Bola som šťastná, že som z jeho blízkosti utiekla. Ešte aj doma som bola poriadne rozrušená z tohto otrasného zážitku a dlho som to rozdýchavala!"  

(ars)

Páčil sa vám článok?