Polícia už pozná identitu manželov, ktorí za Dúbravkou vytvárali skládku odpadu - aký postih im hrozí?

10.6.2019

Zdroj: FB T.Ď.

Páčil sa vám článok?

Škandalózny prípad manželskej dvojice, ktorá v piatok ráno priviezla v čiernom volve svoj odpad za konečnú električiek do Dúbravky a chcela ho tu povyhadzovať do prírody, nezostane bez odozvy. Podnetom, ktorý krátko po ich čine na mestskú políciu podal očitý svedok Tomáš, sa už muži zákona intenzívne zaoberajú...

Prípad vzbudil mimoriadnu pozornosť všetkých Bratislavčanov, ktorým aspoň trochu záleží na životnom prostredí. Stal sa v piatok 7. júna 2019 v ranných hodinách za konečnou električiek v Dúbravke. Počas venčenia psa si Tomáš všimol čierny automobil značky Volvo, z ktorého vystúpil manželský pár a začal za kríky vyhadzovať staré umývadlo, WC misu a kusy drevenej skrine. Mladý muž neváhal a ich konanie nakrútil na mobilný telefón. Podrobnejšie sme o tom písali tu:

Zaujímalo nás, aký bude mať toto nezodpovedné, neohľaduplné a neospravedlniteľné počínanie manželskej dvojice dohru, a tak sme sa skontaktovali s Miestnym úradom v Dúbravke, kde nám potvrdili, že aj starosta Martin Zaťovič sa o prípad intenzívne zaujíma a má veľký záujem na tom, aby sa celá záležitosť náležite vyšetrila.

Prípadom sa už zaoberajú aj muži zákona. Štátni policajti na základe EČV vylustrovali majiteľa príslušného motorového vozidla a jeho údaje poskytli kolegom z Mestskej polície. "Môžem potvrdiť, že už poznáme totožnosť všetkých osôb, ktoré figurujú v tomto prípade. Podnet nám aj s dôkazmi podal ešte v piatok spomínaný občan - svedok a medzitým sme už kontaktovali aj manželský pár, ktorých bol predvolaný na naše oddelenie za účelom podania vysvetlenia," potvrdil pre Bratislavské noviny hovorca MsP v Bratislave Peter Pleva.

Mnoho Bratislavčanov veľmi nahneval tento šialený nápad ako aj arogantné správanie dvojice a boli dosť nepríjemne prekvapení a sklamaní hlavne z toho, že išlo o starších a relatívne dobre situovaných manželov, ktorí by si určite mohli dovoliť zaplatiť pár eur za to, aby sa odpadu pravdepodobne po rekonštrukcii bytu zbavili legálne - napríklad tým, že si privolajú tzv. OLO taxík alebo ho sami odviezli do niektorého zo zberných dvorov, čo by ich nestálo vôbec nič... Teraz im v prípade dokázania viny za znečisťovanie prírody a pokus o založenie nelegálnej skládky komunálneho odpadu hrozí poriadne mastná pokuta!

(ars) 

         

Páčil sa vám článok?