FOTO a VIDEO: Kedy otvoria letné kúpalisko Mičurin a čo sa v ňom od novej sezóny zmení?

10.6.2019

Zdroj: FB Kúpalisko Ekoiuventa

Páčil sa vám článok?

Začal sa týždeň tropických horúčav a tak možno nielen obyvateľov Starého Mesta bude zaujímať či a kedy bude otvorené letné kúpalisko Ekoiuventa na Búdkovej ceste ľudovo nazývané aj Mičurin. Zisťovali sme to na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu, ktoré ho počas uplynulých dvoch sezón prevádzkovalo.

"Aj v tomto roku plánujeme otvoriť prevádzku letného kúpaliska Ekoiuventa – Mičurin. Predpokladaný termín začiatku letnej sezóny je 01. júla 2019. V letnej sezóne ho bude prevádzkovať organizácia Iuventa, ktorá je priamo riadenou príspevkovou a rozpočtovou organizáciou ministerstva školstva," odpísali nám z odboru komunikácie a protokolu. 

Zdroj: FB Kúpalisko Ekoiuventa

Kapacita kúpaliska je schválená regionálnym úradom verejného zdravotníctva na maximálne 150 ľudí. Prvý rok po rekonštrukcii v roku 2017 bolo vstupné na Mičurin bezplatné, vlani sem stála vstupenka 1,80 € pre dospelých a 1,00 € pre deti nad 6 rokov, študentov a dôchodcov, pričom za deti do 6 rokov rodičia nemuseli platiť. "Tento rok bude zavedené vstupné v takej výške, aby pokrylo prevádzkové náklady (údržba, el. energia, voda, mzdové náklady) na základe skúseností z predošlej sezóny. Jeho výšku si stanoví prevádzkujúca organizácia Iuventa a bude známa až po vykonanej analýze nákladov z roka 2018 s ohľadom na cenový vývoj vstupov (energií, atď.) v roku 2019," informovali nás na ministerstve školstva.   

Počas minulého leta sa tu bol okúpať aj hudobník a architekt Matúš Vallo, ktorý sa po novembrových komunálnych voľbách stal primátorom Bratislavy:

Prevádzkový poriadok a otváracie hodiny budú rovnaké ako v minulom roku. Teda otvorené by malo byť počas celého týždňa, teda cez pracovné dni i počas víkendov od 9,00 h do 19,00 hod. Okúpať sa dá v jedinom bazéne dlhom 20 metrov a širokom 7 metrov, jeho hĺbka je na jednej strane 1,30 a a na druhej 1,50 m.

Súčasťou areálu Ekoiuventy je aj amfiteáter, v ktorom sa počas uplynulého leta konalo niekoľko kultúrnych podujatí, akcií pre deti, hudobných koncertov a večerných premietaní filmov.  

(ars)

Páčil sa vám článok?