Lamačania sú nešťastní – z Malokarpatského námestia zmizol ich obľúbený bankomat...

6.6.2019

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

Viacero obyvateľov Lamača zostalo nepríjemne prekvapených, keď si v uplynulých dňoch chceli vybrať hotovosť v bankomate Slovenskej sporiteľne na Malokarpatskom námestí. Bankomat sa tam totiž od začiatku júna už nenachádza. Zisťovali sme, prečo...

„Zo dňa na deň zmizol v Lamači jediný bankomat Slovenskej sporiteľne, kde si vyberali hotovosť takmer všetci Lamačania. Takže teraz nemáme na celom sídlisku žiaden bankomat a ten najbližší sa nachádza až obchodnom centre Bory Mall,“ napísala do redakcie Bratislavských novín obyvateľka Lamača – pani Marina. „Zaoberali sme sa tým aj v našej facebookovej skupine Lamačania a videla som, že to zaskočilo viacerých miestnych obyvateľov. Najskôr zrušila Slovenská sporiteľňa svoju pobočku na Malokarpatskom námestí vedľa Tesca a o niekoľko mesiacov na to zmizol aj bankomat,“ uvádza pani Marina ďalej.

Podľa jej slov sa už na príčiny, prečo bol bankomat odstránený, pýtalo priamo vo finančnej inštitúcii viacero Lamačanov a dôvody sa dozvedeli rôzne – napríklad to, že sporiteľni sa skončil nájom alebo že v ňom bolo málo výberov a bankomat.  O vyjadrenie sme požiadali vedúceho oddelenia korporátnej komunikácie Slovenskej sporiteľne Štefana Frimmera. „Chápeme záujem klientov o zachovanie bankomatu a ubezpečujeme ich, že každé zrušenie bankomatu nie je ani pre banku jednoduchým rozhodnutím. Vyťaženosť bankomatu v Lamači sme dlhodobo sledovali, a až na základe analýzy jeho využívania sme sa rozhodli ho zrušiť. Obyvatelia mestskej časti Lamač majú k dispozícií napríklad bankomat na Lamačskej ceste alebo v obchodnom centre Bory Mall,“ povedal pre Bratislavské noviny Frimmer.  

Zdroj: Slovenská sporiteľňa

„Slovenská sporiteľňa sa snaží poskytovať služby svojim zákazníkom v čo najširšom rozsahu a pre čo najväčší počet klientov. Aktuálne prevádzkujeme 800 bankomatov po celom Slovensku. Bankomaty umiestňujeme do lokalít a miest s pohybom a koncentráciou obyvateľstva tak, aby boli k dispozícii čo najväčšiemu počtu ľudí. Tieto miesta sa však dynamicky menia, preto sa aj my prispôsobujeme správaniu ľudí. Kým napríklad pred desiatimi rokmi bývali najvyťaženejšie bankomaty na námestiach, v závodoch či v nemocniciach, dnes sa tento trend presunul do nákupných centier a lokalít, kde sú koncentrované rôzne maloobchodné reťazce. V umiestňovaní bankomatov sme limitovaní ich počtom, a teda sa snažíme ich umiestniť tam, kde je ich prevádzkovanie efektívne,“ dodal šéf komunikačného oddelenia.

(ars)

Páčil sa vám článok?