FOTO a VIDEO: Pozrite sa, čo vystrájali tanečnice z folklórneho súboru Čarovné ostrohy na Tehelnom poli!

25.4.2019

Zdroj: Čarovné ostrohy

Páčil sa vám článok?

Na novom národnom futbalovom štadióne už odohrali futbalisti bratislavského Slovana niekoľko ligových zápasov, nakrúcala sa tu televízna reklama pre mobilného operátora a koncom mája sa tu uskutoční aj prvý veľký koncert. Vystúpi na ňom legendárna kapela Elán, raper Majk Spirit a folklórny súbor Čarovné ostrohy. Jeho členovia pred niekoľkými dňami nakrúcali na Tehelnom poli klip a poriadne sa pri tom vybláznili. Najmä dievčatá...

"Nakrúcali sme na štadióne klip, ktorý budeme prezentovať začiatkom mája v súvislosti s nadchádzajúcim koncertom. Ide o skladbu Macejko, ktorú nám zaranžoval hudobný producent Ľubomír Horňák z Elánu a mala by to byť akási pocta nielen jednej z najznámejších slovenských ľudoviek, ale aj našim športovcom Pesnička by mala zaznieť na záver nášho 45-minútového vystúpenia, ktorým otvoríme vôbec prvé veľké kultúrne podujatie na novom národnom futbalovom štadióne. Podľa odhadov by malo na koncert Elánu, Majka Spirita a našej formácie prísť až 40-tisíc ľudí, čo by bolo najväčšie publikum, pred akým sme kedy účinkovali," povedal pre Bratislavské noviny Peter Živner - umelecký šéf súboru Čarovné ostrohy. 

Zdroj: Čarovné ostrohy

​Čarovné ostrohy vznikli v roku 2004, televízni diváci ju možno zaregistrovali aj v známej talentovej šou a športoví priaznivci si možno spomenú, že práve táto formácia dostala svoj priestor aj pri slávnostnom otvorení MS v ľadovom hokeji v roku 2011, ktoré sa takisto konali na Slovensku, teda presnejšie v Bratislave a Košiciach. Pripomenúť si ich vystúpenie môžete tu: 

Čarovné ostrohy v každom svojom programe ponúkajú folklórnu modernu - spojenie ľudového tanca, spevu, krojov a tradícii s moderným svetom. V ich nápaditých choreografiách nechýbajú ani prvky akrobacie, čo u klasických súborov nebýva až také bežné. "Čarovným ostrohom sa darí zachovať kultúrne bohatstvo našich predkov a zároveň ho predviesť tak, že osloví aj človeka na konci druhej dekády 21. storočia,“ povedal hudobný dramaturg Juraj Čurný pri prezentovaní nadchádzajúceho mamutieho podujatia na Tehelnom poli. 

Zdroj: Čarovné ostrohy

​Na koncerte Elánu síce nebudú tanečnice z Lúčnice, ale tieto krásne dievčatá z Čarovných ostrôh ich určite plnohodnotne nahradia...

Aj keď koncert Elánu, Majka Spirita a Čarovných ostrôh bude až 29. mája, tak členovia spomínaného folklórneho súboru sa vybrali na Tehelné pole už v polovici apríla, aby tu nakrútili zábery pre potreby propagačného videoklipu. Tanečníci a tanečnice sa na trávniku či tribúnach futbalového štadióna poriadne vybláznili - dievčatá dokonca chytili do rúk valašky a naháňali s nimi chalanov alebo si kopali loptu. Snímky nájdete v našej FOTOGALÉRII:

​Viac o veľkom májovom koncerte sa môžete dočítať aj tu:

​(ars)

Páčil sa vám článok?