Legendárny Elán na Tehelnom poli

8.3.2019
Elán

Zdroj: sv

Páčil sa vám článok?

Nový štadión na Tehelnom poli nebude slúžiť len futbalu, ale aj kultúre. Športové legendy ho už slávnostne otvorili, teraz príde rad na legendy muzikantské. A nikto nepochybuje o tom, že tak, ako je najväčšou slovenskou futbalovou legendou Slovan, tak muzikantskou je skupina Elán. A práve ona slávnostne otvorí štadión aj ako kultúrny stánok. Udeje sa tak 29. mája o 18.30 h.

Hoci to vyzeralo, že decembrový koncert skupiny Elán bude naozaj posledný v ich kariére, pridajú ešte minimálne jeden. Prečo? „My sme boli pripravení hrať na tomto štadióne už dávno, ale keďže sa jeho výstavba neskutočne naťahovala, tak sme to skôr nestihli,“ vysvetlil Jožo Ráž.

Zázemie štadióna si pochvaľoval aj manažér skupiny Michal Čimera. Ocenil, že sa priamo pod pódium dá prísť aj s desiatimi kamiónmi, vyriešená je aj akustika, aj rýchly a plynulý príchod a odchod návštevníkov.

Elán už na Tehelnom poli vystupoval. Bolo to pred mnohými rokmi, kedy bolo treba dávať pozor najmä na trávnik. Dnes už táto starosť odpadá, lebo trávnik sa prekryje tak, aby sa poškodiť nemohol. „Sú to neporovnateľne iné podmienky s tými dnešnými a ja som rád, že tu budem hrať,“ priznal sa Jožo Ráž. Súhlasili s ním aj ďalší členovia kapely – Jano Baláž a Vašo Patejdl.

Spolu s Elánom sa na Tehelnom poli predstaví ako predskokan skupina Seventh Weapon, ako hlavní hostia Čarovné ostrohy a Majk Spirit s kapelou. Tento koncert sa uskutoční na deň takmer  presne, ako na starom štadióne vystúpila iná legenda – Stevie Wonder.

(sv) 

Páčil sa vám článok?