Ľudia zachránili Buchtáreň - ste zvedaví, kde sa bude nachádzať jej nová prevádzka?

10.4.2019

Zdroj: FB Buchtáreň

Páčil sa vám článok?

O tom, že končí obľúbená Buchtáreň, ktorá sa nachádzala na Hurbanovom námestí, sme pred pár týždňami písali aj na webe Bratislavských novín. Od marca sa túto prevádzku pokúšali zachrániť ľudia formou finančnej zbierky, čo sa za mesiac podarilo, a tak by sa 1. mája mala otvárať úplne nová a vylepšená Buchtáreň! Kde ju nájdete?

"Chcel by som sa predovšetkým poďakovať všetkým vyše 320 ľuďom, ktorí finančne podporili náš projekt. Napokon sa nám vďaka nim podarilo vyzbierať cieľovú sumu - 12-tisíc eur, ktorú sme dokonca mierne aj prekročili. V praxi to znamená, že Bratislavčania neprídu definitívne o kamennú prevádzku, akurát bude na inom mieste," povedal Bratislavským novinám zakladateľ a prevádzkovateľ Buchtárne Tomáš Hakl.

O tom, že Buchtáreň končí, sme v polovici februára písali aj my: 

 

"Budeme ešte bližšie k centru mesta - na Baštovej ulici v blízkosti Michalskej brány," prezradil nám a ďalej pokračoval: "Akurát prerábame nové priestory, ktoré budú väčšie ako v Alizé a všetko bude sústredené na jednom poschodí, teda predajná časť aj jedáleň, v ktorej bude ešte viac miest na sedenie, než sme mali predtým. Okrem domácich parených buchiet so všetkými možnými plnkami, ktoré budú tvoriť základ našej ponuky, sa ju chystáme rozšíriť aj o pivá domácich výrobcov a niektoré tradičné slovenské alkoholické nápoje. Budeme mať otvorené aj vo večerných hodinách, a tak dúfame, že prilákame aj zahraničných turistov, ktorí budú môcť ochutnať čosi z našej národnej gastronómie," dodal Hakl. 

(ars) 

Páčil sa vám článok?