Koľko zaplatíte za parkovanie v centre Bratislavy - sú niektoré garáže len pre bohatých?

8.4.2019

Zdroj: Marián Dekan a lb

Páčil sa vám článok?

Potrebujete ísť autom do centra Bratislavy a nie ste držiteľom rezidenčnej karty? Odstaviť ho niekde len tak je takmer nemožné, ak nechcete riskovať odtiahnutie auta a následnú pokutu. A nájsť voľné miesto na ulici, na ktoré si kúpite parkovací lístok v automate alebo cez SMS, je tiež malý zázrak. A tak vám nezostáva nič iné, než súkromné garáže či parkovíská, kde sú ceny naozaj rôzne...

Za hodinu a pol sme v Garáži Opera, ktorá sa nachádza na Palackého ulici, zaplatili neuveriteľných 7,5 eura. Zaujímavé bolo, že kým väčšina parkovísk má cenník pred vstupom, tak v tejto podzemnej garáži toto pravidlo neplatí a o cene sa dozviete až vtedy, keď autom vojdete dnu.

Zdroj: Marián Dekan

​Rozhodli sme sa, že pre vás zmapujeme ceny na všetkých známych súkromných parkoviskách v centre mesta. Najskôr sme sa boli pozrieť pred hotel Park Inn, ktorého parkovisko sa nachádza na Hviezdoslavovom námestí. Suma 4,50 eura za hodinu parkovania nás tiež dosť nepríjemne prekvapila. Ak by sme tu auto nechali dve hodiny, tak by sme zaplatili ešte viac ako v garáži Opera - a to dokonca až 9 eur. 

Zdroj: Marián Dekan

​O kúsok ďalej sa vedľa Osobného prístavu na Fajnorovom nábreží nachádza vonkajšie parkovisko s výhľadom na Dunaj, kde si za pol hodinu účtujú 1,50 eura, takže tu by vás dve hodiny státia vyšli na 6 eur. Za zmienku určite stojí relatívne výhodné tzv. nočné parkovanie, keď v čase od 19. hodiny večer do 6,00 hod ráno môžete parkovať za 0,50 € za každých 20 minút, čo znamená za dve hodiny len 3 eurá, čo naozaj nie je až tak veľa...

Zdroj: Marián Dekan

Každý Bratislavčan či návštevník nášho hlavného mesta, komu sa nechce za parkovanie nič platiť, využíva podzemné garáže v nákupnom centre Eurovea na Pribinovej ulici. Zadarmo sa tu dá auto odstaviť na tri hodiny, po tomto limite sa už za každú hodinu platí 3,50 eura. 

Zdroj: Google Maps a Marián Dekan

​V blízkosti obchodného domu MY na Kamennom námestí sme našli až tri platené parkoviská. Prvé sa nachádza na Dunajskej ulici a dve hodiny parkovania by vás na ňom vyšli na 6 eur. 

Zdroj: Marián Dekan

​Druhé sa nachádza na Špitálskej ulici vedľa hotela Kyjev, ale vchod doň je z Rajskej. Prvých päť minút je tu zadarmo, ale potom sa už platí 1,50 eura za každých 30 minút, takže dve hodiny parkovania vás takisto vyjdú na 6 eur. 

Zdroj: Marián Dekan

​Tretie vonkajšie parkovisko nájdete, ak pôjdete po Rajskej smerom na Dunajskú a za Cintorínskou odbočíte doprava smerom k bývalému Prioru. Zákazníci obchodného domu tu majú parkovanie zadarmo, ak si v ňom nakúpia za 14 eur. Cenník je dosť komplikovaný, ale dve hodiny státia by vás mali vyjsť na 5 eur...   

Zdroj: Marián Dekan

Cenníky jednotlivých parkovísk nájdete v našej FOTOGALÉRII:

​Vybrali sme sa aj smerom k Námestiu SNP, kde po zabočení na Uršulínsku prídete až k parkovaciemu domu Uršulínky. Dve hodiny parkovania vás tu vyjdú na 7,60 eura. 

Zdroj: Marián Dekan

​V blízkosti Hodžovho námestia smerom na Zochovu ulicu sa nachádza Parkovisko Veľký kostol. Vjazd doň je na hranici medzi Staromestskou a Pilárikovou ulicou. A cena je tradičná - 1,50 eura za 30 minút, teda 6 eur za dve hodiny... 

Zdroj: Marián Dekan

​Ak idete z Petržalky smerom do centra, tak môžete zahnúť na Vysokú ulicu a odstaviť svoje auto v podzemných garážach Tatra centra... Prvých 15 minút tu môžete parkovať bezplatne, ale ak tu necháte svoje vozidlo na dve hodiny, tak vás to vyjde na 6 eur. 

Zdroj: Marián Dekan

Ak máte šťastie a podarí sa vám nájsť voľné parkovacie miesto priamo na ulici, tak môžete využiť buď parkovací automat alebo zaplatiť za parkovanie zaslaním SMS správy z vášho mobilného telefónu.

Zdroj: lb

​​(lb)

 

 

 

Páčil sa vám článok?