FOTO a VIDEO: Nevšedný výjav na bratislavských cestách - v otvorenom kufri auta sa viezol človek!

23.3.2019

Zdroj: Richard F.

Páčil sa vám článok?

Bratislavčan Richard je profesionálny vodič, ktorý už na slovenských cestách videl a zažil všeličo, ale aj jeho prekvapila situácia, ktorú sa mu podarilo zaznamenať na mobil uchytený v držiaku za predným sklom jeho auta. V bielej škodovke idúcej pred ním sa viezol muž, ktorý sa nachádzal v batožinovom priestore auta a dvere od kufra boli navyše polootvorené!

"Hm, toto asi nebude v poriadku. Vyhodené sedačky a osoba nachádzajúca sa v batožinovom priestore otvoreného auta," napísal nám pán Richard k fotografiám, ktoré nám dnes prišli do redakcie Bratislavských novín. "Mám aj video ako dôkaz, že vozidlo nebolo niekde zaparkované, ale bolo účastníkom dopravnej premávky v Bratislave. Mobil, na ktorý sa video nakrúcalo, bol upevnený v držiaku za predným sklom môjho auta."

Pochopiteľne, že sme boli zvedaví na spomínané video, z ktorého vám prinášame aspoň krátku ukážku:

Je na nej vidno človek sediaci v kufri auta, obklopený rôznym náradím a stavebným materiálom. Pravdepodobne ide o robotníka, ktorý sa takto nepohodlne presúva spolu s kolegom na zákazku a už sa nikde inde do vozidla nezmestil...

Vodič bielej felície s bratislavským EČV porušil takouto riskantnou jazdou hneď niekoľko paragrafov zákona o cestnej premávke. Napríklad § 8 hovorí o tom, že každá prepravovaná osoba musí sedieť na sedadle povinne vybavenom bezpečnostným pásom alebo iným zadržiavacím zariadením, pričom každý pasažier je povinný toto zariadenie počas jazdy použiť.

Zdroj: Richard F.

​Takisto došlo aj k porušeniu § 45, ktorý stanovuje, že prepravované osoby nesmú svojím správaním ohrozovať bezpečnosť cestnej premávky najmä obmedzovaním vodiča v bezpečnom ovládaní vozidla a zotrvaním na miestach, kde by boli ohrozené. Cez otvorený kufor auta navyše vodič nevidí dozadu, čím vystavuje nebezpečenstvu nielen seba, ale aj osobu, ktorá sedí v kufri auta, kde pochopiteľne vôbec nemá čo robiť! 

(ars)

Páčil sa vám článok?