Ľudia nemajú šancu bezpečne prejsť Dunajskou ulicou, keď oba chodníky okupujú autá a stavebné mechanizmy

20.3.2019

Zdroj: P.M.

Páčil sa vám článok?

Na Dunajskej ulici č.29, teda na adrese, kde kedysi stál dvojposchodový dom, na prízemí ktorého sa nachádzala známa írska krčma Goblins, momentálne stavajú nový bytový dom, čo spôsobuje čoraz väčšie komplikácie nielen miestnym obyvateľom, ale ako vidno aj z našej fotografie, tak aj náhodným okoloidúcim. Napríklad chodci po chodníkoch momentálne neprejdú...


Zdroj: Google Maps

​Do redakcie nám prišla aktuálna fotografia z Dunajskej ulice, konkrétne miesta pred dnes už zbúranou dvojposchodovou budovou na č. 29, kde má v najbližších mesiacoch vyrásť rezidencia s názvom Nová Dunajská. Jej výstavba je v plnom prúde, čoho dôkazom sú aj autá a stavebné mechanizmy, ktoré boli odstavené na oboch stranách cesty - na chodníkoch. "Ako tadiaľ majú chodiť ľudia? Respektíve kadiaľ? Developer si robí opäť čo chce!," napísal k zaslanej fotografii Michal. Vďaka registru stavebných povolení vydaných Stavebným úradom pri MČ Staré Mesto sa nám podarilo zistiť, že stavebníkom je spoločnosť Boax v konaní zastúpený spoločnosťou JC.SK a jej konateľmi Ing. Ľubomírom Slamkom a Danielou Slamka Pavlušovou, ktorí v apríli minulého roku podali žiadosť o vydanie stavebného povolenia na novostavbu: „DUNAJ - bytový dom na ul. Dunajská, Bratislava." So zástupcami developera sa nám nepodarilo skontaktovať, ale v spoločnosti LUXXUS, ktorá ponúka budúce bytové rezidencie na predaj nám povedali, že objekt sa buduje na základe platného stavebného povolenia a investor rešpektuje všetky dohodnuté pravidlá s Miestnym úradom v Starom Meste. A ak došlo k zabratiu chodníkov na oboch stranách Dunajskej ulice zaparkovanými autami a stavebnými mechanizmami, tak malo ísť len o krátkodobú záležitosť, ktorá sa nebude pravidelne opakovať.    

Zdroj: M.P.

​V bezprostrednom susedstve rezidenčnej stavby sa nachádza aj sídlo známej cestovnej kancelárie Bubo Travel, kam sme tiež zavolali, lebo sme sa chceli jej zamestnancov opýtať či aj im, respektíve ich klientom komplikuje výstavba bytovej rezidencie a najmä s ňou súvisiaci zvýšený dopravný ruch a neustála prítomnosť stavebných mechanizmov v týchto dňoch život. Z odkazovaču sme sa však dozvedeli, že sú momentálne zavalení prácou a máme si pozrieť informácie publikované na ich oficiálnej internetovej stránke. Na nej sa píše, že pred kanceláriou majú náštevníci cestovky vyhradené parkovacie miesto č.27 a ak by bolo plné, tak motorizovaných klientov pustia do podzemnej garáže Bubo.   

Zdroj: Google Maps

​Cestovná kancelária Bubo Travel a za ňou dnes už asanovaná budova, v ktorej sa nachádzala írska krčma Goblins. Jej prevádzku vlani presťahovali a nová sa momentálne nachádza v blízkosti Michalskej veže.        

(ars)

Páčil sa vám článok?