VIDEO: Ako je zatiaľ využívané nové zákaznícke centrum ZSSK v podchode na Trnavskom mýte?

11.3.2019

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Malo to byť ideálne riešenie pre tých, ktorí cestujú vlakom, ale nechcú si nechať kúpu lístkov až na poslednú chvíľu. A môžu tak urobiť už cestou na stanicu vo frekventovaných bratislavských podchodoch, akým je napríklad aj ten na Hodžovom námestí. My sme sa boli pozrieť ako je využívané najnovšie zákaznícke centrum ZSSK na Trnavskom mýte...

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) otvorila svoje nové zákaznícke centrum v zrekonštruovanom podchode na bratislavskom Trnavskom mýte pred necelým týždňom, teda presnejšie 5. marca 2019. Priestory, ktoré dlhé roky chátrali a boli čiernym miestom na mape slovenskej metropoly, prešli v roku 2018 rozsiahlou rekonštrukciou. A medzi prevádzky „každodennej potreby“, ktoré si tu obyvatelia aj návštevníci nášho hlavného mesta nájdu, sa zaradilo aj zákaznícke centrum železníc.

Nájdete ho pri východe z podchodu pred Istropolisom, teda v blízkosti zastávky autobusov a trolejbusov idúcich smerom z Trnavského mýta na Hlavnú stanicu. Denne týmito priestormi prejde aj 30-tisíc ľudí, ale v čase našej dnešnej návštevy - okolo obeda bolo chvíľu prázdne, respektíve sa v ňom nachádzali len dve jeho pracovníčky a neskôr do neho vošli aj dve slečny - pravdepodobne študentky, ktoré sa rozhodli práve tu si kúpiť lístky na vlak. "Teraz, keď sa skončili jarné prázdniny, tak sa obávam, že sa môžu na stanici tvoriť dlhé rady a preto som sa rozhodla, že sa im takýmto spôsobom vyhnem," prezradila Bratislavským novinám jedna z nich. Samotné pracovníčky zákazníckeho centra už boli menej zhovorčivé a keď sa dozvedeli, že sme z média, tak nás odkázali na riaditeľa odboru komunikácie a hovorcu ZSSK Tomáša Kováča.    

Podľa informácií, ktoré ZSSK k novootvorenému zákazníckemu centru poskytli, sú tu dostupné nasledujúce služby pre cestujúcu verejnosť: predaj cestovných dokladov, pomoc s plánovaním cesty či s výberom vhodného spojenia, informácie o zaujímavých zľavách, cestovné poistenie na počkanie, cestovné poriadky, nákup pohľadníc a publikácii o železnici, upomienkových predmetov, ale aj doplnkové služby ako predaj vstupeniek cez Ticketportal či Bratislava CARD. Predajné miesto je koncepčne prepojené s dizajnom diaľkových vlakov a prozákazníckym opatrením je napríklad to, že zákazníka od pracovníka ZSSK sediaceho za pultom nedelí sklenená bariéra. "Je to znak toho, že sme otvorení potrebám svojich cestujúcich a dôverujeme im,“ povedal pri príležitosti sprevádzkovania tretieho zákazníckeho centra generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký. 

(ars)

Páčil sa vám článok?