FOTO a VIDEO: Sneh spôsobil komplikácie nielen v MHD, ale aj na letisku či pri odvoze odpadu...

28.1.2019

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Pondelkové sneženie preverilo nielen operatívnosť zimnej údržby a schopnosť fungovania MHD aj v takýchto sťažených podmienkach, ale pridalo starosti aj pracovníkom bratislavského letiska či podniku OLO, ktorí si musia plniť svoje úlohy za každého počasia, hoci to vôbec nie je jednoduché...

V pondelok ráno vyrazili do ulíc aj zamestnanci mestského podniku Odvoz a likvidácia odpadu, ktorí sa dnes zamerali na zber a zvoz vyhodených vianočných stromčekov:

A ak keď sa počas dnešného dňa všetky zberné vozidlá OLO snažili vykonávať odvoz zmesového komunálneho a triedeného odpadu podľa harmonogramu, tak pochopiteľne, že vzhľadom na poveternostné podmienky sa nemohli dostať úplne všade.

Zdroj: FB OLO

​"Nevykonané odvozy budú zrealizované akonáhle nám to poveternostné podmienky dovolia. Prosíme v tejto súvislosti obyvateľov Bratislavy o trpezlivosť a pochopenie. Zároveň žiadame správcov nehnuteľností, aby v zmysle Všeobecne záväzného nariadenia hlavného mesta, zabezpečili sprístupnenie kontajnerového stojiska alebo zabezpečili premiestnenie zbernej nádoby v deň odvozu na miesto dostupné naše zvozovej technike. Častým problémom, najmä v tomto zimnom období, sú totiž neupravené kontajnerové stojiská. Z niektorých stojísk nie je odhrnutý sneh, ktorý je zároveň zamrznutý a tak naši zamestnanci nemôžu manipulovať so zbernými nádobami. Zberná nádoba naplnená odpadom v deň odvozu váži 200 - 350 kg a manipulácia s ňou nie je jednoduchá ani v bežných a priaznivých podmienkach (prázdna pozinkovaná nádoba váži cca 100 kg). V prípade, že sa na stanovišti nachádza sneh alebo ľad, s nádobou je problematické manipulovať a hrozí nielen poškodenie samotnej nádoby, ale tiež úraz našich zamestnancov. V prípade akýchkoľvek podnetov nás, prosím, neváhajte kontaktovať na našom zákazníckom centre telefonicky 02/50 110 111 alebo e-mailom na zakazka@olo.sk," informovali verejnosť aj prostredníctvom sociálnej siete z podniku OLO.

Na bratislavskom letisku zimné počasie zatiaľ nespôsobuje žiadnu mimoriadnu situáciu. Do boja so snehom boli nasadené od rána aj takéto mechanizmy:

Zdroj: FB P.M.

​"Vzhľadom na aktuálne poveternostné podmienky môžu mať niektoré lety na prílete a odlete mierne meškanie, no viac-menej platia naplánované časy," informovala TASR hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika - Airport Bratislava Veronika Ševčíková.

​V Bratislave začalo nadránom snežiť, podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu môže dnes napadnúť až 15 centimetrov snehu. Ráno sneh výrazne skomplikoval dopravu v našom hlavnom meste. Viac sa môžete dočítať tu:

​(ars)

Páčil sa vám článok?