V Dúbravke sú ľudia už niekoľko dní vždy večer bez elektriny, kúrenia a teplej vody - čo sa tam stalo?

24.1.2019
Parkovanie na Trhovej

Zdroj: MÚ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Viacerí obyvatelia Dúbravky sa na sociálnych sieťach sťažovali, že ich domácnosti boli tento týždeň aj niekoľko hodín denne bez dodávok elektrickej energie. Skontaktovali sme sa so spoločnosťou Západoslovenská energetika, aby sme sa opýtali na príčiny týchto výpadkov...

"Tretí deň po sebe niekoľkohodinový výpadok elektriky, to si snáď distribučná spoločnosť z nás robí žarty," napísal pán Zdenko v utorok na sociálnu sieť a následná diskusia potvrdila, že ich dom ani zďaleka nebol v Dúbravke jediný, ktorý zostal bez elektrickej energie.

Bez elektriny zostala aj výmenníková stanica na ulici Janka Alexyho, čo spôsobilo, že večer boli v bytoch studené radiátory. "Bývame v 14-poschodovom dome, takže počas výpadku nám nefungovali ani výťahy, tak si viete asi predstaviť, aká to bola radosť. Tá sa ešte znásobila večer, keď už netiekla ani teplá voda, takže sme nemohli ani deti okúpať," ironicky skonštatovala pani Agáta.

Viacero Dúbravčanov volalo na poruchovú službu, kde im oznámili, že na odstránení poruchy sa pracuje, ale aj napriek tomu ani v nasledujúcich dňoch na niektorých uliciach prúd nebol...  K výpadkom dochádza najčastejšie vo večerných hodinách. "Predpokladám, že niečo, čo vypadáva pod veľkou záťažou, keď sú všetci doma a asi nemajú náhradný diel, tak čakajú, kým príde a zatiaľ to len nejako provizórne fixujú, ale tiež máme v byte už poriadnu zimu a tečie nám len studená voda," napísal pán Ľubomír.

FOTO: Pozrite sa, ako prvý sneh novej zimnej sezóny dnes ráno vybielil Dúbravku...

Väčšina obyvateľov a návštevníkov nášho hlavného mesta začala mať obavy z dnešného dňa už keď meteorológovia vo svojich predpovediach potvrdili, že Bratislavu čaká prvé sneženie. Na väčšine jej územia sa sneh okamžite na cestách či chodníkoch topil, aj keď v popoludňajších hodinách boli zasnežené napríklad niektoré autá zaparkované v Petržalke. Kompletne biela dnes bola akurát Dúbravka...

 

Bratislavské noviny v tejto súvislosti oslovili Michaelu Dobošovú - hovorkyňu spoločnosti Západoslovenská energetika a.s., ktorá nám poskytla nasledujúce vyjadrenie: "V mestskej časti Dúbravka, konkrétne na uliciach Bilíkova, Landauova, Trnavského a J.Alexyho boli zaznamenané v posledných dňoch najčastejšie výpadky elektrickej energie. Na odstránení tohto problému sa momentálne intenzívne pracuje tak, aby bola zabezpečená plynulá dodávky elektriny v čo najkratšom čase." 

Do riešenia problému sa zaangažoval aj starosta Dúbravky Martin Zaťovič, ktorý v piatok prostredníctvom oficiálnej stránky MČ na Facebooku zverejnil toto oznámenie: "Už niekoľko dní po sebe sa na niektorých uliciach v Dúbravke opakujú výpadky elektrickej energie. Bez elektriny boli aj výmenníkové stanice, v niektorých domov boli preto aj studené radiátory. Spoločnosť Západoslovenská energetika hovorí, že dnes ráno o 8:07 poruchu odstránili. Ďalšie výpadky vraj nevie predpovedať, ani vyvrátiť. Za výpadok sa Spoločnosť Západoslovenská energetika ospravedlňuje."

 

(ars)

Páčil sa vám článok?