FOTO: Zachránený týraný Astorko. Takto vyzerá dnes

18.1.2019
0
Astor

Zdroj: Sloboda zvierat

Páčil sa vám článok?

Ešte v lete inšpektori Slobody zvierat riešili jeden z asi najkrutejších prípadov týrania zvierat. Živoriaci a už umierajúci stredoázijský ovčiak Astor mal hrdzavú železnú reťaz vrastenú do krku. Majiteľka, ktorá psa týrala, už čelí obvinniu z týrania zvierat. Zisťovali sme, čo je s Astorom dnes.

Astora, ktorého našli v obci Kráľov Brod v miestnej časti Slovenské Pole (okres Galanta), zachránila doslova v hodine dvanástej šťastná náhoda. Objavila ho totiž turistka. "Prechádzala autom okolo, avšak zostalo jej nevoľno, a tak zastavila. Po tom, čo zbadala úbohého psíka živoriaceho na reťazi v jame, sa jej asi veľmi neuľavilo. Prípad nahlásila telefonicky," informovala ešte v auguste 2018 o prípade Sloboda zvierat.

Inšpektori organizácie ostali po príchode na miesto doslova zhrození, psíka delilo od smrti naozaj málo. Nakoniec ho zachránili práve v bratislavskom útulku Slobody zvierat na Poliankach. "Reťaz mal vrastenú do podkožia krku, tá bola zhrdzavená uviazaná okolo stromu. Majiteľka nechcela psíka vydať, išli volať políciu. Žena nakoniec Astorka dobrovoľne vydala. Strom musel byť opílený. Je nepochopiteľné, ako upravená žena s gelovými nechtami dokázala žiť vedľa takto trpiaceho psíka. Astor bol prevezený k nám. Jeho stav bol taký vážny, že sme nevedeli, či prežije. Reťaz, ktorú mal omotanú okolo krku, vážila 6 kg! Na to, aby sme mu ju precvikli, sme ho museli uspať. Veterinárka prišla do útulku aj napriek víkendu, aby ho mohla okamžite operovať - ranu musela operačne zreparovať a predtým riadne vyčistiť - bola plná muších lariev. Tie mal chudák pes aj v očiach, v ušniciach, v papuli a konečníku. Na krku mal viacero zárezov, ktoré mu spôsobil tlak ťažkej reťaze. Nevládal jesť, potreboval infúznu liečbu," informovali ďalej o prípade ochrancovia zvierat. 

FOTOGALÉRIA z leta 2018:

​Ako najnovšie informovala polícia, majiteľka psa, 57 ročná žena, už čelí obvineniu z týrania zvierat. "Obvinená žena je stíhaná na slobode. V zmysle zákona hrozí za uvedené konanie trest odňatia slobody na dva roky," informovali policajti.

VIDEO (Astor sa v útulku teší zo života):

Astor následne podstúpil v útulku dlhodobú liečbu a rekonvalescenciu, strávil v ňom pol roka a stal sa miláčikom venčiarov. Nik si ho však neadoptoval.

"Až konečne začiatkom tohto roka sa to podarilo! V spolupráci s českou ochranárskou organizáciou sa podarilo nájsť Astorkovi milujúci domov a dnes je to zdravý, šťastný, priateľský pes plný dôvery," informovala dnes Sloboda zvierat. Ako pre banoviny.sk potvrdila jej šéfka Pavla Dugovičová, Astor je v novom domove šťastný. Veď posúďte sami:

Astor s novými majiteľmi:

Zdroj: Sloboda zvierat

Zdroj: Sloboda zvierat

Zdroj: Sloboda zvierat

​(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie