VIDEO: Skupina Para sa chystá na veľké turné - absolvuje ho aj bratislavský primátor Matúš Vallo?

15.1.2019

Zdroj: Viktor Cicko

Páčil sa vám článok?

Našou krajinou je názov nielen jedného z poslených hitov skupiny Para, ale aj jej nadchádzajúceho turné po Slovensku s jednou zastávkou v Česku. Zisťovali sme či všetky vystúpenia odohrá aj basgitarista Matúš Vallo, ktorý je už niekoľko týždňov novým primátorom Bratislavy...

Novú produkciu, ale aj osvedčené hity skupina Para predstaví svojim priaznivcom naživo v rámci celoslovenského turné, ktoré nesie rovnomenný názov ako jej najnovšie CD – Našou krajinou. Koncertná šnúra naprieč slovenskými mestami sa začne 14.3.2019 v Žiline. V priebehu mesiaca sa postupne kapela s novým programom  presunie do Košíc, Prešova či Nitry. V marci sú v rámci turné naplánované i zastávky vo Zvolene, Trenčíne, Malackách, Zemianskych Kostoľanoch, ale dokonca aj v zahraničí, teda presnejšie u našich západných susedov v Prahe. Apríl bude patriť koncertom v Bratislave a turné 5.4.2019 zakončí vystúpenie v Banskej Bystrici. „Album sa volá NAŠOU KRAJINOU, preto ho s radosťou po našej krajine budeme prezentovať. Osobne si myslím, že turné s takým názvom by si zasluhovalo oveľa väčší počet zastávok, ale skrátka, tak to nejak vyšlo,“ poznamenal spevák skupiny Tomáš Lasky Šedivý, so slovami, že by sa potešil i hraním v ďalších mestách.

Bratislavské noviny priamo u lídra kapely Para zisťovali či celé turné absolvuje aj jej basgitarista Matúš Vallo, ktorý jasne zvíťazil v novembrových komunálnych voľbách a v decembri sa stal novým primátorom Bratislavy. "Ja si myslím, že hej. Teda, som o tom presvedčený. Keďže to je väčšinou cez víkendy, tak by to to zrejme mal stíhať odohrať." 

Hudobná skupina Para má za sebou veľmi úspešné obdobie. V lete minulého roka fanúšikov potešili vydaním nového albumu s názvom Našou krajinou. Na jeseň sa novinka dočkala i nového šatu v podobe vinylu, ktorý pokrstil Braňo Jobus, ako inak - parou. Najnovší hudobný počin zvečnený na nosiči sa aktuálne teší popularite nielen medzi fanúšikmi,  ale aj priazni odbornej verejnosti. Zväz autorov a interpretov populárnej hudby album nedávno nominoval na najlepší album roka.

Zdroj: Viktor Cicko

​Najnovšia štúdiovka na seba nechala čakať neuveriteľných šesť rokov. Nahrávanie dvanástich skladieb sa tak zaobišlo bez deadlinových tlakov, čo sa odrazilo i na vyzretosti a ľahkosti albumu.

​Okrem skladieb z posledného albumu si návštevníci koncertov spolu s PAROU zaspievajú aj najznámejšie hity zoskupenia, ktoré sa počas ich doterajšej kariéry stali notoricky známe.  V takmer 1,5 hodinovom programe zaznejú aj skladby ako Abstinent, Otec či Doma dobre.

Program turné skupiny Para:

Štvrtok 14.03.2019 - Žilina - Mestské divadlo

Piatok 15.03.2019 - Košice - Tabačka

Sobota 16.03.2019 - Prešov - Stromoradie

Streda 20.03.2019 - Nitra - Nájomná jednotka 210

Piatok 22.03.2019 - Zvolen - DK ŽSR

Sobota 23.03.2019 - Trenčín - Piano club

Utorok 26.03.2019 - Praha - Lucerna Music Bar

Piatok 29.03.2019 - Malacky - Cafe 23

Sobota 30.03.2019 - Zemianske Kostoľany - LaStriga Club

Štvrtok 04.04.2019 - Bratislava - MMC

Piatok 05.04.2019 - Banská Bystrica - Záhrada CNK

 

Vstupenky sú dostupné v sieti predpredaj.sk

(ts)

Páčil sa vám článok?