Naštvaní Ružinovčania: Na zrekonštruovanej ulici vzniká po dažďoch doslova bazén

14.1.2019
0
Voda na Hraničnej ulici

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

Obyvateľov bratislavského Ružinova už pár mesiacov hnevá stav Hraničnej ulice. Tá síce prešla rekonštrukciou, no po každom daždi tu vzniká doslova potopa. Voda jednoducho neodteká.

Hraničnú ulicu rekonštruovali v septembri 2018. K položeniu nového asfaltu pristúpil developer YIT Slovakia, ktorý v rámci výstavby bytového projektu NUPPU upravuje aj okolie novostavby. Výsledok položenia nového asfaltu však nedopadol práve najlepšie. Keď prší alebo sa topí sneh, na vozovke vzniká doslova bazén. "Stará cesta bola deravá, tam nebolo toľko vody, asi to malo kam odtiecť, nová cesta je súvislý asfalt, tak to je ako bazén medzi tými obrubníkmi," komentoval stav na sociálnej sieti pán Marek. Ešte horšia situácia nastáva, keď sa pridajú aj mrazy. Ružinovčania už začali žartom ďakovať, že im pri bytovkách postavili verejné klzisko.

Zdroj: Matúš Husár

Hraničná ulica je v správe magistrátu, k rekonštrukcii došlo práve na základe zmluvy medzi developerom a mestom. Vyzerá to však tak, že cestu developer opraví nanovo. "Na základe vykonanej obhliadky opraveného povrchu Hraničnej koncom minulého roka, ktorej opravu realizoval investor priľahlého obytného súboru, hlavné mesto vyzvalo investora na vyriešenie problému so stojatou vodou na predmetnej komunikácii. K oprave dôjde v jarných mesiacoch tohto roku, hneď ako to umožnia poveternostné podmienky," povedala nám hovorkyňa magistrátu Zuzana Onufer.

Zdroj: Matúš Husár

​Reakciu nám prisľúbila aj spoločnosť YIT, akonáhle ju získame, článok budeme aktualizovať.

(ms)

Páčil sa vám článok?