Bratislavské kiná zdraželi. Za lístok zaplatíte viac ako v SND!

11.1.2019
0
Kino

Zdroj: cinemacity.sk

Páčil sa vám článok?

Tri zo štyroch veľkých kín, ktoré nájdete v bratislavských nákupných centrách, zvýšili svoje ceny. Viete, koľko teraz zaplatíte za bežný lístok? Je to dokonca viac ako za niektoré predstavenia v Slovenskom národnom divadle.

Za bežný lístok pre dospelého návštevníka na štandardný 2D film zaplatíte vo večerných hodinách po novom už 8,50 eura. Ešte donedávna to pritom bolo "len" 7,50. Týka sa to hneď troch zo štyroch veľkých bratislavských kín, konkrétne ide o nákupné centrá Eurovea, Aupark a Polus. Pokiaľ ide o štvrté kino v nákupnom centre Bory Mall, tu zaplatíte naďalej 7,50 eura. Spýtali sme sa, či aj tu neplánujú zvýšenie cien. "O takejto zmene v našom kine zatiaľ neuvažujeme, takže u nás zostáva všetko tak, ako bolo doteraz," informovala nás Monika Lörincová, prevádzková manažérka Cinemax Bory


V spoločnosti Cinema City sme zisťovali, prečo oni ceny zmenili. "K úprave cien vstupného od 3.1.2019 spoločnosť Cinema City pristúpila preto, aby mohla svojim zákazníkom aj naďalej ponúkať najlepší zážitok na trhu a vysoký štandard služieb tak, ako sú zvyknutí a zároveň investovať do inovácií a technológií, ktoré pravidelne našim zákazníkom prinášame. Zvýšenie cien zohľadnila spoločnosť najmä kvôli legislatívnej zmene v mzdovej oblasti a náraste dodávateľských cien v oblasti správy nehnuteľnosí," informovali nás na marketingovom oddelení.

Ak sa teda vyberiete do kina iba dvaja, môžete rátať so 17 eurami bez občerstvenia.

Na predstavenie v SND sa dostanete aj za 5 eur

Pre porovnanie, viete, koľko zaplatíte za lístky v Slovenskom národnem divadle? Pokiaľ ide o balet, v novej budove SND vás tie najlacnejšie (tretej kategórie) vyjdú na 10 eur. Za lístok prvej kategórie už dáte 25 eur. V historickej budove sa cena začína  pri 10 eurách (štvrtá kategória), najvyššia je 35 eur.

V opere vás niektoré lístky vyjdú dokonca lacnejšie ako kino! V novej budove  sa cena lístkov začína pri sume 10 eur, no na niektoré predstavenia v historickej budove (Cosi fan tutte, Krútňava, Macbeth, Únos zo serailu) sa najlacnejšie lístky predávajú už za osem eur.

Ešte väčší rozdiel je pri predstaveniach činohry, kde vidíte naživo veľké osobnosti slovenskej kultúry. Tu sa ceny lístkov štvrtej kategórie predávajú iba za 5 až 6 eur. 

(ms)

Páčil sa vám článok?