FOTO: Ďalšia rana pre fanúšikov Petra Sagana – Bratislava prišla o jeho sochu!

19.7.2018

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Celé Slovensko od rána nehovorí o ničom inom než o rozchode majstra sveta v cyklistike Petra Sagana s manželkou Katarínou. Známy športovec ho oznámil včera prostredníctvom sociálnej siete uprostred pretekov Tour de France, kde sa práve nachádza. Naše hlavné mesto so Saganom spájala aj jeho socha z kociek z lega v životnej veľkosti, ktorú však akurát tento týždeň z Bratislavy odviezli!

Mnohí ľudia správe o rozchode Petra a Kataríny ani nechceli uveriť, lebo sa im zdalo manželstvo Saganovcov priam idylické navyše umocnené pred ôsmymi mesiacmi ešte aj narodením ich prvého spoločného syna Marlona. Peter Sagan oznámil rozchod s Katarínou prostredníctvom svojho oficiálneho facebookového profilu, kde zverejnil nasledujúce vyjadrenie: „Po dlhej a dôkladnej diskusii sme s Katkou dospeli k záveru, že by to bolo oveľa lepšie, keby sme oddelili ako pár. Cítime, že by sme mali pokračovať v našich životoch ako dobrí priatelia a obaja súhlasíme, že je to správne rozhodnutie. Zamilovali sme sa, prešli sme fantastickou cestou a boli požehnaní krásnym synom Marlonom. Katka je dôležitou súčasťou môjho života, podporovala ma počas všetkých týchto rokov v mojej profesionálnej kariére a je to skvelá matka. Nemáme žiadne vzájomné nezhody, budeme len oddelení, so vzájomným rešpektom. Naším hlavným zameraním bude teraz Marlon. Budeme robiť všetko čo je v našich silách pre starostlivosť a ideálne prostredie pre jeho výchovu aby sme boli jeho oddaní a milujúci rodičia, ktorých potrebuje. Nebudem to ďalej komentovať a chcel by som všetkým vopred poďakovať za rešpektovanie nášho súkromia.“

Zdroj: Instagram K.S.

​Samozrejme, že na verejnosť v súvislosti s týmto nečakaným rozhodnutím jedného z najlepších slovenských športovcov okamžite začali prenikať rôzne informácie o tom, čo asi mohlo byť príčinou rozchodu tejto inak veľmi sympatickej dvojice. Na sociálnej sieti sa dnes objavil aj tento text: „Finalistka Miss Universe SR 2007 Katarína Smolková sa s Petrom zoznámila na akcii v Bratislave v roku 2014 vďaka Michalovi Škvarkovi. Vtedy ale mala vážnu známosť z Prahy. Napokon jej srdce vyhral nádejný pretekár Sagan – a Katka zrušila svadbu s priateľom mesiac pred plánovaným dňom konania. Zaľúbený Peter počúval každé želanie atraktívnej lásky. Obmedzil stretávanie sa s kamarátmi, vymenil spolupracovníkov, manažérske kompetencie postupne preberala hyperaktívna Kubínčanka. Prvý vážny konflikt mal nastať, keď Sagan pripravil predmanželskú zmluvu. Ďalšie prekážky prišli po narodení synčeka Marlona. Peter nesúhlasil s fotením chlapca a celej rodinky do médií. Dobre nevypálila ani februárová návšteva Vatikánu, keď sa nik z Katkinej rodiny nedostal na audienciu k pápežovi a ani František nepokrstil Marlona. Narodenie potomka zmení zabehnuté fungovanie v každej rodine. Aj v tejto, kde bola manželka zvyknutá chodiť na preteky a brávať aj rodinu či kamarátky. Teraz od nej manžel očakáva najmä starostlivosť o dieťa. Katarína len nedávno oživila svoj starý profil na instagrame. Pridáva fotky, ako cvičí, ako zdravo sa stravuje, ako sa sama stará o Marlona. Peter nikde. Posledná spoločná fotka, kde sú šťastní je z novembra 2017 a potom z februára tohto roka z Vatikánu. Odvtedy nič.“

Fanúšikovia Petra Sagana mali ešte pred niekoľkými dňami možnosť vidieť na vlastné oči aspoň sochu cyklistického majstra sveta vyrobenú v životnej veľkosti zo 70-tisíc legových kociek. Bola súčasťou výstavy, ktorá sa od 14. apríla konala v Galérii bývania Styla na Zlatých pieskoch.

Zdroj: Matúš Husár

​„Výstava sa 15. júla skončila. Za tri mesiace sa na ňu prišlo pozrieť vyše 30-tisíc návštevníkov. Všetky exponáty vrátane sochy Petra Sagana sa previezli z Bratislavy nazad do Poľska, odkiaľ poputujú do ďalšej destinácie - chorvátskeho Záhrebu, kde sa bude konať prezentácia sôch osobností zo sveta športu, kultúry, filmu či rozprávok, ktorá je súčasťou tejto LEGO – giganti kolekcie,“ povedala pre Bratislavské noviny Eva Marková zo spoločnosti Mediadom.    

(ars, foto: TASR, Matúš Husár)

Páčil sa vám článok?