Hľadáte miesto na opekačku? Vyskúšajte koliby a altánky pri jazere na Zlatých pieskoch...

16.6.2018

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

Dobrých miest, kde sa dá v bratislavskej prírode opekať alebo grilovať nikdy nie je dosť. Ak sa má vaša rodina či partia pri tejto obľúbenej letnej aktivite cítiť dobre a komfortne, tak jej asi nestačí len ohnisko uprostred lúky. V čoraz väčšej obľube verejnosti sú rôzne altánky a koliby vybavené krbom či grilom. Dobré podmienky ponúkajú napríklad aj Zlaté piesky...

Na rozdiel od altánku Mestských lesov, ktorý si na Partizánskej lúke prenajmete za 100 eur na deň, ten v areáli Zlatých pieskov je za 20 eur a ak si ho prenajmete, tak nemusíte ani platiť vstupné do areálu prírodného kúpaliska. Pre dospelého stojí v tejto letnej sezóne 4 eurá, takže ani toto nie je úplne zanedbateľný benefit.

Zdroj: Matúš Husár

​Altánky na grilovanie sú štyri a ich výhodou je okrem blízkeho jazera aj fakt, že na rozdiel tých v Mestských lesoch nie sú oplotené a vy sa teda necítite ako v klietke. „Altánky sa nachádzajú pri detskom ihrisku a ich kapacita je do 15 osôb. Využívajú ich najmä mamičky s deťmi na oslavy narodenín,“ hovorí Peter Lehotský, zástupca vedúceho areálu Zlaté piesky.

Zdroj: Matúš Husár

​„V ponuke máme aj dve koliby, tie sú skôr pre firmy na teambuildingové akcie, keďže sa tam zmestí viac ľudí. V blízkosti je bufet, ktorým im vie zabezpečiť aj catering.“ Prenájom koliby pre skupinu do 15 ľudí je 20 eur, do 30 osôb 40 eur, vyšší počet za 50 eur. Prevádzkovateľ  zabezpečí drevo, elektrinu aj upratanie. Ak si na gril zabudnete priniesť vlastné uhlie, predajú vám aj to.

Zdroj: Matúš Husár

Podľa Petra Lehotského sa altánky a koliby v areáli osvedčili, zredukoval sa počet nelegálnych ohnísk. Ľudia však nie sú celkom dokonalí, stáva sa, že partia „obsadí“ altánok bez zaplatenia dúfajúc, že ich prevádzkovateľ prehliadne.

Zdroj: Matúš Husár

​Kolibu a altánky je možné si dopredu objednať - kontaktné číslo nájdete napísané priamo na nej...

  

(in, foto: Matúš Husár)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie