FOTO Vodiči hromžia: Nový asfalt na Bajkalskej už rozkopali!

21.5.2018
0
Rozkopávka úplne nového asfaltu na Bajkalskej

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Je to neuveriteľné. Mesto sa pochválilo, že s opravami vozoviek v Bratislave úspešne a podľa plánu napreduje. Keď sme sa však prišli pozrieť na Bajkalskú, úplne nový asfalt bol znovu rozkopaný a vodiči posúvajúci sa v zápche nadávali. Zistili sme, čo je za tým.

Postup prác na Bajkalskej, konkrétne na nadjazde ponad Ružinovskú, najskôr skritizovala na sociálnej sieti Cyklokoalícia, ktorá zdieľala status Konštantína Čikovského. V priebehu dňa však zrejme netušili, že aj čerstvo vynovená cesta bude opäť rozkopaná. Cyklistom sa nepáčilo, že sa pri vozovky myslelo iba na motoristov a nie napríklad na chodcov, a preto zdieľali túto fotografiu zo spomínaného statusu, kde zostal popri krásne opravenej ceste chodník v dezolátnom stave: 

Zdroj: FB Konštantín Čikovský

Na nadjazd ponad Ružinovskú (jazdné pruhy bližšie k centru mesta) sme sa vybrali dnes pred piatou popoludní. Keď sme zospodu z Ružinovskej videli robotníkov, ktorí práve finišovali a chystali sa na odchod, mysleli sme si, že sa pustili do opravy chodníka. Všetko však bolo inak.

Bajkalská bola opäť zúžená na jeden pruh, cez čerstvý asfalt viedla ďalšia rozkopávka, ktorú práve stihli zaliať novým asfaltom. A okrem rozkopávky zaliatej asfaltom sme natrafili na ešte jednu - menšiu. Tá vyzerala, ako keby si to robotníci po začatí prác rozmysleli. Pri čiastočne rozbitom asfalte ležali dve zbíjačky (na fotografii v galérii), ktoré chlapi o chvíľu zbalili. Vodiči sa tlačili v zápche a nechýbali ani rozčúlené slová a nervozita.

Situáciu si pozrite v našej FOTOGALÉRII:

O stanovisko sme požiadali magistrát. „Dodatočné práce na komunikácii vyplynuli z toho, že počas opráv asfaltového krytu na vozovke bol zistený havarijný stav dilatácií (mostných krytov). Hlavné mesto ako správca cestnej komunikácie musel tento stav riešiť. Výmena asfaltových mostných záverov na Bajkalskej ulici nad Ružinovskou ulicou potrvá približne do konca mája,“ povedala nám hovorkyňa magistrátu Zuzana Onufer..

Pokiaľ však ide o opravy ciest, mesto sa v priebehu dňa (ešte pred našou návštevou Bajkalskej) pochválilo, že napredujú podľa plánu.

„Bratislave sa darí, čoho dôkazom je historicky najväčšia oprava ciest za posledné roky.  Tohtoročné opravy sme odštartovali začiatkom apríla opravou dvoch najdlhších úsekov – Bajkalskej a Dolnozemskej, pričom Dolnozemskú sme ukončili začiatkom mája a Bajkalskú aktuálne dokončujeme. Opravy ciest, chodníkov a zastávok idú podľa schváleného harmonogramu, práce sa robia nepretržite počas týždňa, víkendov aj sviatkov. Tam, kde nám to podmienky dovoľujú, pracujeme aj v noci,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Hlavné mesto ďalej informovalo, že už ukončilo aj opravu Lamačskej, Púchovskej a Panónskej. Aktuálne prebieha veľká oprava Hodonínskej a v najbližších dňoch sa začína opravovať Budatínska, Brnianska, Kazanská a Račianska ulica.  Väčšinu z tohtoročných opráv ciest bude hlavné mesto realizovať cez letné prázdniny.

„Bratislavčanom ďakujem za trpezlivosť počas opráv aj za zvládanie s tým súvisiacich obmedzení. Chcem všetkých ubezpečiť, že robíme všetko pre to, aby sme spolu s odborníkmi zmierňovali dopravné problémy na minimum. Na konci budeme mať nové a lepšie cesty,“ dodal Nesrovnal.

Celkovo tento rok opraví mesto 100 km jazdných pruhov, 19 km chodníkov, 26 bezpečnejších zastávok MHD a 200 bezbariérových úprav priechodov pre chodcov v celkovej hodnote 16 mil. eur.

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie