FOTO a VIDEO: Rozkopali súčasne Trnavskú aj Vajnorskú ulicu - ako sú teraz prejazdné?

24.7.2020

Zdroj: FB Rudolf Kusý

Páčil sa vám článok?

Nielen motoristi, ale asi aj tí, čo jazdia v prostriedkoch MHD cez Trnavské mýto smerom na Zimný štadión si určite všimli, že hlavná cesta sa momentálne rozširuje o jeden odbočovací pruh, takže premávka v smere na Bajkalskú je momentálne obmedzená na jazdu v jednom pruhu. Podobne sa to aj na Vajnorskej v úseku medzi Družstevnou a ulicou Odbojárov...

Nakoľko je dnes piatok, tak sme sa rozhodli, že si vyskúšame prejazdnosť Vajnorskej aj Trnavskej ulice osobným autom. Najskôr sme sa vybrali od Trnavského mýta smerom k národnému futbalovému štadiónu na Tehelnom poli.   

Dá sa skonštatovať, že sme ju prešli relatívne v pohode, nakoľko ešte včera tam bola oveľa viac stavebných mechanizmov, takže jazda bola zúžená v oboch smeroch len do jedného pruhu.

Zdroj: FB Rudolf Kusý

Na Vajnorskej ulice momentálne prebieha rekonštrukcia plynovodu, ktorá sa následne spojí s opravou cesty ako aj chodníkov. Následne by mala byť na Vajnorskej vyznačená cyklotrasa a parkovacie miesta v zmysle mestskej parkovacej politiky. "Rekonštrukčné práce tu potrvajú až do jesene. Počítajte s prípadnými zápchami a prechádzajte tadiaľto, prosím, opatrne," vyzýva na sociálnej sieti starosta MČ Nové Mesto Rudolf Kusý. Podľa našich informácií zostane Vajnorská aj po dokončení rekonštrukcie jednoprúdová a to v oboch smeroch. Doteraz bola situácia taká, že pri chodníkoch síce väčšinou boli zaparkované autá, ale pri nich mohli dodávky určené na zásobovanie či vozidlá kuriérov aspoň na chvíľu zastaviť "na blikačky" a ostatné vozidlá ich mohli obísť, nakoľko bolo k dispozícii jeden a pol pruhu, čo sa však zmení a dá sa predpokladať, že k horšiemu a k spokojnosti to žiadnemu účastníkovi cestnej premávky (vrátane cyklistov) neprispeje.  

Zdroj: FB Rudolf Kusý

Prejazdnosť Trnavskej je výrazne ovplyvnená stavebnými prácami v súvislosti s rozširovaním cesty o jeden odbočovací pruh, ktorý by mal umožniť obyvateľom budúceho rezidenčného komplexu Nová cvernovka, aby sa mohli autami dostať ku svojim výškovým bytovkám aj v prípade, že budú prichádzať smerom od Senca.

Uvidíte ho pomerne dobre aj v nasledujúcom videu:

Tento týždeň už vyasfaltovali budúcu odbočku, ktorej súčasťou bude aj nová svetelná signalizácia a momentálne sa robotníci venujú budovaniu novému pruhu na pravej strane Trnavskej ulici medzi budovou Štatistického úradu SR a čerpacou stanicou. Už premiestnili dokonca aj chodník, ktorý popri ceste ešte v nedávnej minulosti viedol.

Problémy tu nastávajú najmä v poobednej a podvečernej špičke, kedy sa v dôsledku "zipsovania" vozidiel na zúženej cesty zvyknú niektoré autá "zabudnúť" na hlavnej a tak ucpú križovatku pri Centráli, kde je výjazd z Miletičovej ulice na Trnavskú, čo je pochopiteľne skoro vždy sprevádzané intenzívnym vytrubovaním...

Pokúsime sa vám priblížiť aktuálnu dopravnú situáciu na tomto úseku ešte aj v čase spomínanej dopravnej špičky...

(ars)    

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie