Projekt Buď safe online má vzdelávať deti o bezpečnom správaní na internete

14.7.2020
Internet

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Spoločnosť Avast tento týždeň spustila projekt Buď safe online. Jeho cieľom je vzdelávať deti a ich rodičov v oblasti bezpečného správania sa na internete. TASR o tom informovala PR manažérka spoločnosti Dominika Kalašová.

Projekt tvorí online platforma, na ktorej deti nájdu rady a tipy, ako bezpečne používať internet a sociálne siete, a ako sa správne zachovať v nepríjemných alebo nebezpečných situáciách. Užitočné informácie zároveň ponúka aj rodičom, ktorí hľadajú spôsob, ako téme online bezpečnosti lepšie porozumieť, či učiteľom, ktorí ju chcú sprostredkovať svojim žiakom.

"Internet predstavuje mnohé riziká, ktorým deti nemusia vedieť čeliť, pretože o nich nemajú dostatok informácií. Rodičia a učitelia deťom často nedokážu dobre poradiť, ako sa v kritických situáciách zachovať, pretože sa v online svete plne neorientujú. Buď safe online preto prirodzenou a zábavnou cestou deti učí, ako sa nástrahám na internete vyhnúť, alebo aspoň minimalizovať ich dosah," vysvetlila manažérka projektu Nina Jakešová. Na Slovensku Buď safe online podporil známy influencer Selassie. Odbornými partnermi sú internetová poradňa IPčko.sk a Digitálna koalícia.

(TASR)

Páčil sa vám článok?