Letisko očakáva v súvislosti s majstrovstvami sveta v hokeji 40 letov: Prví fanúšikovia priletia zo Švédska

9.5.2019

Zdroj: upflow

Páčil sa vám článok?

„Hokejové lety“ sa začali včera podvečer príletom ruského národného hokejového tímu z Moskvy. Prví fanúšikovia priletia už zajtra charterovým letom zo Štokholmu. Naplánováné lety zahŕňajú spolu charterové i súkromné prílety a odlety.

V pláne sú navyše aj prílety fanúšikov charterovými letmi z lotyšskej Rigy dopravcom Air Baltic (18. 5.) či z fínskych Helsínk dopravcom Enter Air (24. 5.), ale aj prílety súkromnými letmi z Ruska, Švajčiarska a iné.


VIDEO: MS v hokeji sa ešte ani nezačali a ľudia žijúci v okolí zimného štadióna majú problém sa dostať domov!

Do redakcie Bratislavských novín sa nám ozvala pani Kamila Bartošková, ktorá býva Pri starej prachárni s tým, že jej auto včera na Kalinčiakovej ulici zablokovala motohliadka mestskej polície s vysvetlením, že porušila zákaz vjazdu do zóny, kde podľa inštrukcií miestnej samosprávy mali mať povolený prístup obyvatelia s trvalým pobytom na adresách v okolí Zimného štadióna Ondreja Nepelu.

FOTO a VIDEO: Rátajte s tým, že počas MS v hokeji sa v Bratislave zvýšia ceny piva! Kde všade?

Svetový šampionát v ľadovom hokeji odštartuje prvým zápasom už tento piatok, teda 10. mája a my sme sa boli cez víkend pozrieť na zimný štadión, aby sme sa v tunajších prevádzkach opýtali, či budú počas MS meniť ceny piva. A dozvedeli sme sa, že nielen na štadióne, ale aj v mnohých puboch, baroch a reštauráciách v okolí zaplatíte za polliter zlatistého moku oveľa viac než ste boli doteraz zvyknutí...

Fanúšikovia môžu zároveň využiť na prílet do Bratislavy aj pravidelné lety leteckých spoločností, ktoré vykonávajú priame lety z účastníckych krajín majstrovstiev, akými sú linky z Ruska (Moskva – dopravca Pobeda), Francúzska (Paríž-Beuvais – dopravca Ryanair), Talianska (Rím, Miláno, Bologna – dopravca Ryanair), či z Veľkej Británie (Londýn, Birmingham, Manchester, Leeds-Bradford, Edinburgh).

Pre prilietajúcich fanúšikov bude organizácia Bratislava Tourist Board poskytovať osobne priamo na letisku v infopointe potrebné informácie súvisiace s MS v hokeji vrátane máp s vyznačením fanzón a štadióna.

Dopravný podnik Bratislava zároveň posilnil linku MHD číslo 61, ktorá zabezpečuje priame spojenie medzi letiskom, zimným štadiónom a hlavnou železničnou stanicou.

(TS,nc)

Páčil sa vám článok?