VIDEO: MS v hokeji sa ešte ani nezačali a ľudia žijúci v okolí zimného štadióna majú problém sa dostať domov!

7.5.2019

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Do redakcie Bratislavských novín sa nám ozvala pani Kamila Bartošková, ktorá býva Pri starej prachárni s tým, že jej auto včera na Kalinčiakovej ulici zablokovala motohliadka mestskej polície s vysvetlením, že porušila zákaz vjazdu do zóny, kde podľa inštrukcií miestnej samosprávy mali mať povolený prístup obyvatelia s trvalým pobytom na adresách v okolí Zimného štadióna Ondreja Nepelu.

„Išla som z nákupu po Trnavskej ulici a zabočila som pred zimným štadiónom doprava na Kalinčiakovu, po ktorej chodievam domov celé roky. Všimla som si, že sú tam od víkendu dopravné značky zákaz odbočenia a zákaz vjazdu. Ale zároveň tam bol nápis, že sa to netýka vozidiel s povolením. Miestny úrad nás informoval, že žiaden preukaz nepotrebujeme, ak sme obyvatelia s trvalým pobytom a vstup do zóny budeme povolený na základe občianskeho preukazu. Pre istotu som sa opýtala pracovníkov SBS v žltých vestách, ktorí stáli medzi cestou a parkoviskom za hotelom, či môžem spomínanou ulicou prejsť, keďže tam bývam. Kývli hlavami, že hej,“ púšťa sa do rozprávania pani Bartošková zo starej prachárne.

 „O to väčšie bolo moje prekvapenie, keď ma čelne zablokovalo oproti idúce vozidlo mestskej polície a jeho posádka si vypýtala odo mňa občiansky preukaz s tým, že som porušila zákaz vjazdu a nakoľko ide o jednosmerku, tak sa musím okamžite otočiť a vrátiť. Mestskí policajti neboli vôbec príjemní a keď som sa ich spýtala, ako sa mám dostať na svoju ulicu, tak mi odvrkli, že to musím sama najlepšie vedieť, ak tu naozaj bývam. Napokon som teda musela cúvať a komplikovane sa otáčať, aby som sa mohla dostala späť na Trnavskú, prešla popri zimnom štadióne na Trnavské mýto, kde som zahla na Vajnorskú a z nej sa napokon dostala na svoju ulicu. Najviac ma zaskočilo, že majstrovstvá sveta v hokeji sa ešte ani nezačali a my ľudia žijúci v blízkosti zimáku už máme takéto problémy. Neviem si ani predstaviť, ako budeme chodiť domov, keď sa ľudia v niekoľkotisícovom počte začnú hrnúť cez celú našu štvrť na zápasy,“ dodáva pani Kamila.    

Vybrali sme sa dnes predpoludním skúsenosti pani Bartoškovej a nečakané dopravné obmedzenia v okolí zimného štadióna, teda konkrétne na Kalinčiakovej ulici, preveriť. Pred reštauráciou Brick sa nachádzala dopravná značka zákaz odbočenia s nápisom Okrem vozidiel s povolením OVMS, čo bude pravdepodobne Organizačný výbor Majstrovstiev sveta a hneď za ňou bola značka zákaz vjazdu, ale takisto bola pod ňou výnimka. Za značkou zákaz vjazdu stálo služobné auto s dvoma príslušníkmi mestskej polície, ktorí zastavovali všetky autá idúce z Trnavskej ulice popred hotel Double Tree by Hilton smerom k NTC a opýtali sme sa ich, prečo obyvateľom žijúcim v okolí zimného štadióna bránia dostať sa domov, hoci mali mať podľa informácií mestskej časti Bratislava – Nové Mesto neobmedzený vstup do tejto zóny.

Zdroj: IIHF

​Mestský policajt nám vysvetlil, že Kalinčiakova ulica je len dočasne jednosmerná a to preto, že sa na nej momentálne nachádzajú kamióny s televíznou technikou, vďaka ktorej budú zabezpečené priame prenosy zo svetového šampionátu v ľadovom hokeji. V deň začiatku MS, teda v piatok by už mala byť Kalinčiakova prejazdná v oboch smeroch, ale samozrejme len pre autá s povoleniami, respektíve motorové vozidlá obyvateľov s trvalým pobytom v zóne.

My sme si ju napokon prešli v opačnom smere z Vajnorskej ulice cez Ulicu odbojárov smerom na Trnavskú a do zóny, kde bude počas MS obmedzený vjazd, sme sa dostali relatívne bez problémov. Uvidíme či a ako sa situácia už o pár dní zmení...

(ars)   

Páčil sa vám článok?