MS v hokeji: Vo fanzóne pred Istropolisom to bude žiť! Tu sú detaily, na čo sa môžete tešiť

5.5.2019
0
Fanúšikovia

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Už o týždeň, v piatok 10. mája, odštartujú v Bratislave a Košiciach majstrovstvá sveta v hokeji. Zážitkom môžu byť zápasy na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, ale tiež program v oficiálnej fanzóne pred bratislavským Istropolisom. Nezmeškajte príležitosť, vstup je voľný a navyše môžete vyhrať lístok do hľadiska arény.

No aj keby sa na vás pri žrebovaní vstupeniek neusmialo šťastie, nebudete ľutovať. To, že sa oplatí prísť, potvrdil aj päťnásobný účastník majstrovstiev sveta Marcel Haščák: „Fanzóny sú popri samotnom hokeji to najkrajšie na MS, preto sa na to veľmi teším!“

Fanúšikovská „dedina“ pred Istropolisom je neďaleko štadióna, pešo sa tam dostanete za niekoľko minút. Podľa riaditeľa organizačného výboru pre Bratislavu Romana Štamberského by sa do nej malo zmestiť približne 9-tisíc návštevníkov. Na veľkoplošnej obrazovke sa budú, samozrejme, prioritne vysielať slovenské zápasy.

Keďže je však bratislavská fanzóna, tak ako aj hokejový štadión, takmer v centre mesta, rátajte s tým, že môže byť stále plná. „Vstup je bezplatný, čakáme výbornú atmosféru. Predpokladáme, že mnohí fanúšikovia sa tu zastavia, keď pôjdu napríklad z práce. Nájdu tu všetko, aby sa uvoľnili a užili si hokej. Dajú si pivko, párok, na pamiatku kúpia Macejka,“ približuje riaditeľ Štamberský. Z gastro ponuky budú na vás čakať aj grilované kurčatá a hamburgery, pripravená je tiež kokteilová a kaviarenská zóna. Ceny by mali byť prijateľné, regulované organizačným výborom. Konkrétne informácie však ešte nezverejňuje.

Čo všetko zažijete

Fanzónu otvorí 10. mája koncert skupiny Hrdza a na druhý deň by sa mali predstaviť Kandráčovci, ktorí naspievali Macejkovu pesničku. Vystupovať budú aj zaujímavé revival kapely a známy DJ Julo alias Python so svojimi video diskotékami. Fanzónou budú sprevádzať moderátori Fun rádia Sajfa, Didiana, Vera a Mimo. Hlavným lákadlom bude ale, samozrejme, hokej.

Fanzóna bude pozostávať z dvoch častí – prvá pre oficiál­nych partnerov a sponzorov šampionátu, v druhej bude pódium a miesto na občerstvenie. Partneri pripravili pre fanúšikov rôzne interaktívne hry a zábavu, čo tiež prispeje atraktivite a dobrej nálade vo fanzóne.

Sprievodný program si užijú nielen dospelí. Na fanúšikov čaká brankársky simulátor virtuálnej reality, streľba na bránku, dokonca simulátor bagrovania, ktorý bude iste zaujímavý pre deti. Pripravený bude aj známy robot Pepper, rôzne fotopointy s tvárami hokejistov, maľovanie na tvár, nálepky tímov... Kto bude chcieť, môže napísať aj odkaz pre svojho obľúbeného hokejistu.

VIDEO: Pred Istropolisom už stojí hokejová fanzóna, ktorá negatívne ovplyvní aj možnosti parkovania v okolí!

Blížiace sa Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji nemajú len pozitívny na dianie v našom hlavnom meste. Svoje o tom vedia obyvatelia žijúci v okolí Trnavského mýta, kde bude oficiálna fanúšikovská fanzóna. Tá zabrala nielen voľné priestranstvo pred Istropolisom, ale aj parkoviská. A na viacerých miestach bol vydaný zákaz parkovania, takže miestni obyvatelia teraz nemajú kde odstaviť svoje autá.

Veľkým ťahákom vo fanzóne bude súťaž o vstupenky, a to nielen na zápasy v bratislav­skej skupine, ale aj slovenskej reprezentácie. Súťaže budú s moderátormi Fun rádia priamo na pódiu. Aj vy teda máte šancu dostať sa do hľadiska arény a vychutnať si zápas naživo.

Povinné bezpečnostné prehliadky

Rátajte s tým, že na štadióne aj vo fanzóne sa podrobíte bezpečnostnej prehliadke, organizátori preto odporúčajú prísť na zápasy v predstihu (štadión sa otvára 1,5 hodiny pred zápasom). Pred vstupom do haly aj do fanzóny prejdete cez bezpečnostný rám, aký poznáte z letísk. „Nesmiete mať pri sebe nielen nebezpečné predmety, ale na štadión vás nepustia ani s jedlom či pitím,“ pripomenul Roman Štamberský. To platí aj pre fanzónu: s vlastným občerstvením vrátane nápojov vás dnu nepustia.
Pravidlá na štadióne: Malý fotoaparát môžete mať, ale ak si vezmete so sebou teleobjektív, budete ho musieť odložiť do úschovne. Na štadión sa nedostanete ani s dáždnikom. Do haly je zakázané priniesť si jedlo či pitie. Bufetov na štadióne je dosť, takže do niekoľko minút by mal byť každý obslúžený.
Pravidlá vo fanzóne: Samozrejme, ani sem si nesmiete priniesť predmety, ktoré by mohli niekoho zraniť. Dáždniky a fotoaparáty (aj teleobjektív!) je však vo fanzóne v poriadku. Rátajte s tým, že keď sa fanzóna naplní, bezpečnostná služba ju uzavrie.

Dôležité termíny a časy:

Fanzóna pred Istropolisom na Trnavskom mýte sa prvýkrát otvorí 10. mája o 14. hodine. Otvorená bude až do konca šampionátu.

Prísť môžete v každý hrací deň buď o 11. hodine, alebo o 14. hodine – podľa toho, či sa hrajú v daný deň 2 alebo 3 zápasy.

Odísť musíte do 1 hodiny po poslednom zápase – vtedy sa fanzóna zatvorí.

(ac)

Páčil sa vám článok?