VIDEO: Pred Istropolisom už stojí hokejová fanzóna, ktorá negatívne ovplyvní aj možnosti parkovania v okolí!

3.5.2019

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Blížiace sa Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji nemajú len pozitívny na dianie v našom hlavnom meste. Svoje o tom vedia obyvatelia žijúci v okolí Trnavského mýta, kde bude oficiálna fanúšikovská fanzóna. Tá zabrala nielen voľné priestranstvo pred Istropolisom, ale aj parkoviská. A na viacerých miestach bol vydaný zákaz parkovania, takže miestni obyvatelia teraz nemajú kde odstaviť svoje autá.

"V uplynulých dňoch ste sa na mňa viacerí obrátili s problémom parkovania v blízkosti Fanzóny – na Kukučínovej od Škultétyho po Šancovu. Hoci nejde o komunikáciu mestskej časti a organizátori si túto zmenu riešili priamo s magistrátom, požiadal som okamžite o stretnutie s ľuďmi z prípravného výboru MS v hokeji. Chápeme, že Fanzóna potrebuje rôzne bezpečnostné opatrenia, ale požiadali sme ich, aby zákaz parkovania bol len v bezprostrednej blízkosti Fanzóny. Sľúbili, že sa pokúsia projekt upraviť tak, ako vidíte na obrázku – na území označenom zelenou farbou bude možné parkovať, červená zóna bude vyhradená a bude prejazdná podľa pokynov polície, ktorá tam bude. V oblastiach, ktoré nie sú na obrázku farebne vyznačené, sa bude parkovať štandardne," napísal k obrázku zverejnenému na sociálnej sieti starosta Nového Mesta Rudolf Kusý. 

Zdroj: FB Rudolf Kusý

​Boli sme sa na budovanie Fanzóny dnes pozrieť s kamerou a vyzeralo to tam takto:

 

Aj z tejto fotografie je zrejmé, že počas svetového šampionátu bude v okolí Istropolisu takmer nemožné zaparkovať...

Zdroj: Marián Dekan

Hokejoví fanúšikovia budú môcť sledovať priame prenosy z vybraných zápasov hokejových MS vo Fanzóne pred Istropolisom. ​Na mieste už stoja stany, dnes dokončovali hlavné pódium a celý areál bol oplotený.

Zdroj: Marián Dekan

​Východ s Fanzóny je situovaný oproti vchodu do podchodu pred Istropolisom. Vchod sa bude nachádzať kúsok od zastávky MHD. 

Zdroj: Marián Dekan

​Do Istropolisu budú jeho návštevníci chodiť novovytvoreným chodníkom vedúcim poza hlavné pódium.  

Zdroj: Marián Dekan

​Na priestranstve už bol pristavený aj karavan, v ktorom budú mobilné toalety pre návštevníkov Fanzóny...

(ars) 

Páčil sa vám článok?