MS v hokeji: Záchytné parkoviská s reguláciou a MHD zadarmo

3.4.2019

Zdroj: ŽSR

Páčil sa vám článok?

Počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji od 10. do 26.mája mesto zabezpečilo pre fanúšikov a návštevníkov, ktorí prídu autobusmi alebo autami, záchytné parkoviská a následne posilnenú dopravu. Zvýšenú pozornosť bude mestská polícia venovať Hlavnej stanici. Už teraz majú informácie, že vlaky z Česka sú už vypredané na 90 percent.

Najväčšie záchytné parkovisko pre 350 osobných vozidiel a 30 autobusov bude k dispozícií na Zlatých Pieskoch. Miesta sú určené pre tých, ktorí prídu z diaľnice zo smeru Žilina. Pre Čechov bude zase k dispozícií záchytné parkovisko v Dúbravke na futbalovom štadióne ŠKP DÚBRAVKA. Do areálu sa zmesí 295 vozidiel a 25 autobusov. Ďalšie záchytné parkovisko bude na Technickej ulici, bývalé Technické služby. Kapacita je 250 vozidiel. Posledným miestom, kde by mali stáť autá je Tyršovo nábrežie. Zmestí sa sem 250 áut a 30 autobusov.

Tí, ktorí nemajú chuť využiť žiadnu z ponúkaných možností, môžu auto odstaviť na ľubovoľnom platenom parkovisku, kde bude pre nich platiť režim a pravidlá daného prevádzkovateľa. Treba zdôrazniť, že parkovisko pod Zimným štadiónom bude pre verejnosť uzatvorené.

Na záchytných parkoviskách budú stáť policajti a regulovať parkovanie. No ako zdôraznil riaditeľ Krajského dopravného inšpektorátu Milan Pilip, policajti nebudú zodpovedať za prípadné škody na autách.

Pri všetkých záchytných parkoviskách vedú trasy MHD, ktorá bude v čase zápasov posilnená. A tí, ktorí majú lístky na konkrétny zápas, budú bratislavskými spojmi môcť cestovať zadarmo.

Mestská polícia sa chce sústrediť aj na Hlavnú stanicu. Preto chce v čase majstrovstiev posilniť hliadky.

Informačné body pre fanúšikov budú zriadené na bratislavskom letisku, Hlavnej stanici, Železničnej stanici – Petržalka a Autobusovej stanici Mlynské nivy.

(lb)

Páčil sa vám článok?