MS v hokeji: Dopravné obmedzenia v okolí štadióna a vstup autami len pre domácich

3.4.2019
0
Doprava - MS v hokeji

Zdroj: lb

Páčil sa vám článok?

Blížiace sa Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, ktoré sa budú konať od 10. do 26. mája, preveria trpezlivosť Bratislavčanov a návštevníkov na našich cestách. Obmedzenia sa najviac dotknú obyvateľov ulíc v okolí Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Preto zvýšte pozornosť.

Tí, ktorí bývate v okolí zimného štadióna, mali by ste sa mať na pozore. Lebo opatrenia a regulovaná doprava sa dotknú práve vás. Organizačný výbor 2019 IIHF MS v spolupráci s miestnym úradom Ružinov a Nové Mesto vyzývajú obyvateľov dotknutých domov v okolí arény v Novom Meste (ulice ako Kalinčiakova, Pri starej prachárni, Družstevná, Športová, Bartoškova, Odbojárov) a v Ružinove (ulice Stodolova, Palkovičova, Prešovská, Bajzova, Líščie nivy, Gajarská, Ondavská, Sartorisova) o spoluprácu. Vstup motorovým vozidlom do bezprostrednej blízkosti štadióna bude kontrolovaný príslušníkmi mestskej polície. Tým sa budete musieť preukázať buď občianskym preukazom, že v lokalite máte trvalý pobyt alebo, ak bývate v prenajatom byte, tak rezidenčnou kartou. Tú si vybavíte po 9. apríli na príslušných miestnych úradoch. A to na základe nejakého vzťahu k nehnuteľnosti, napríklad predložíte nájomnú zmluvu s majiteľom bytu. Ostatní Bratislavčania či návštevníci nebudú môcť svojimi autami do lokality vojsť.

Zdroj: Magistrát

Podľa riaditeľa krajského dopravného inšpektorátu plk. Milan Pilipa by kolaps v okolí štadiónua nastať nemal. Ráta sa s dopravnými obmedzeniami na Trnavskej ulici, kde sa predpokladá úplne uzavretie časti tejto ulice od Bajkalskej po Trnavské mýto počas príchodu fanúšikov na zápas. V tom čase cez tento úsek bude premávať len posilnená MHD. Rovnako iný režim bude aj na Bajkalskej ulici. A to od križovatky s Vajnorskou ulicou až po Trnavskú cestu. Problematický sa môže ukázať 11.máj, keď okrem hokejových zápasov bude na novom futbalovom štadióne  Slovan hostiť Žilinu. Podľa Pilipa sú na to policajti pripravení.

Vedenie magistrátu dnes spolu s odorníkmi informovalo o hokejových majstrovstvách (Milan Pilip druhý sprava):

Zdroj: lb

(lb)

Páčil sa vám článok?