VIDEO: Začal sa predaj vstupeniek na MS 2019 v hokeji - koľko zaplatíte za jeden zápas?

19.9.2018

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Dnes, teda v stredu 19.09. o 09:19 sa začali oficiálne predávať vstupenky na budúcoročný svetový šampionát v ľadovom hokeji, ktorý sa uskutoční po ôsmych rokoch opäť na Slovensku. Už je definitívne, že slovenská reprezentácia odohrá zápasy základnej skupiny v Košiciach, kým v Bratislave bude mať svoje domáce prostredie Česká republika. Koľko peňazí potrebujete na lístok, ak chcete vidieť na vlastné oči aspoň jeden zápas MS?

Do priameho predaja a internetového obchodu so vstupenkami išli pernamentky na všetky zápasy hraných v Košiciach a v Bratislave, za ktoré záujemca zaplatí 1015 eur, respektíve 1590 eur. Ak niekomu stačí vidieť len boje v základných skupinách, tak môže získať vstup na 28 zápasov za 985 eur. Pokiaľ by mal niekto záujem len o lístky na vyraďovacie súboje, tak tento balík bude stáť 815 eur za 6 zápasov. Ďalej budú k dispozícii denné balíčky, keď môžete navštíviť aj dva či tri zápasy. Napríklad 20. mája 2019 by ste mohli v Bratislave vidieť súboje Švédska s Lotyšskom a Rakúska s Talianskom len za 45 eur, prípadne o deň neskôr tri stretnutia: ČR - Švajčiarsko, Nórsko - Lotyšsko a Švédsko - Rusko za 115 eur. V Košiciach bude najlacnejší denný balíček stáť takisto 45 eur za zápasy Británia - Dánsko a Nemecko - Francúzsko a najdrahší denný balíček za 135 eur vám umožní 21. mája návštevu súbojov Fínsko - Nemecko, Slovensko - Dánsko a zámorského derby Kanada - USA.    

Najväčší záujem na Slovensku a doslova bitka o lístky bude pochopiteľne o zápasy našich. Ten, kto by chcel vidieť všetky vystúpenia slovenských hokejistov v základnej skupine, bude ľahší o 380 eur a presne takú istú sumu zaplatia aj fanúšikovia Čechov za ich sedem zápasov v Bratislave. 

Takéto cifry stanovili organizátori na zápasy ostatných tímov v základných skupinách:

Kanada - 295 eur

USA  - 295 eur

Fínsko - 295 eur

Švédsko - 295 eur

Rusko - 295 eur

Švajčiarsko - 295 eur

Nemecko - 245 eur

Dánsko - 245 eur

Nórsko - 245 eur

Lotyšsko - 245 eur

Rakúsko - 230 eur

Taliansko - 230 eur

Francúzsko - 230 eur

Veľká Británia - 230 eur

Kúpiť by sa mali dať aj vstupenky na jednotlivé zápasy, ktoré sa nevypredajú v rámci spomínaných balíkov a napríklad na bratislavský zápas medzi Ruskom a Českom bude stáť lístok 60 eur, kým súboj Rakúska s Talianskom sa bude dať vidieť za 10 eur. V Košiciach bude najväčším hitom stretnutie Slovensko - Kanada za 60 eur, kým najmenší divácky záujem sa predpokladá pri konfrontácii francúzskych a anglických hokejistov, na ktorý bude stáť lístok takisto 10 eur.

Najideálnejším scenárom svetového šampionátu by bol postup Slovenska zo základnej skupiny do vyraďovacích súbojov, ktoré sa odohrajú v Bratislave. Ak by sa tam našim hokejistom podarilo postúpiť, tak na štvrfinálové zápasy sú stanovené ceny vstupeniek na 70 eur, na semifinále budú stáť lístky 160 eur a za divácku účasť na zápase o zlato zaplatíte 300 eur. V prípade, že by doň postúpili Slováci, tak by to bola už teraz veľmi dobrá investícia, pretože na čiernom trhu sa určite budú ponúkať vstupenky za niekoľko násobok tejto sumy. 

Dnes sa lístky na MS 2019 v hokeji začali predávať aj v nákupnom centre Central a záujem zo strany fanúšikov bol obrovský. Akurát bol problém s vytlačením lístkov, nakoľko systém ticketportalu musel čeliť niekoľkým hackerským útokom počas posledných 24 hodín, takže niektorí síce zaplatili, ale vstupenky do rúk nedostali. Mali by im byť doručené neskôr prostredníctvom kuriérov.  

(ars, foto: szlh, video: L.B.)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie