Bratislavská burza kníh prilákala množstvo ľudí

21.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

Prvá Bratislavská burza kníh v sobotu prilákala na nádvorie Mestskej knižnice na Klariskej ulici množstvo záujemcov o literatúru. Podľa riaditeľa knižnice Juraja Šebestu už pred otvorením burzy dav obliehal nádvorie a počas dňa tam bola často tlačenica.

Knihy sa rýchlo míňali a mnohí kupujúci odchádzali aj s desiatimi pod pazuchou. Dôvodom bola aj výhodná cena - päť korún pre 2000 rôznych kníh, ktoré zo svojho fondu vyradili verejné knižnice zo Starého a Nového Mesta, Petržalky, Ružinova a MK. Okrem nich za symbolický nájom stola a za iné ceny tam dostali príležitosť ponúkať knihy aj súkromníci.

"Máme ešte rezervu asi tisíc kníh, ktoré budeme predávať v nedeľu aj počas ďalších dní," potvrdil Šebesta. Spoločne s riaditeľmi spomínaných knižníc plánujú burzu organizovať na rovnakom mieste do 27. apríla v čase od 9. do 19. hodiny. Výťažok z predaja a nájomného za stoly, ako aj prípadné dobrovoľné príspevky návštevníkov podujatia použijú na vytvorenie zvukovej podoby kníh pre nevidiacich a slabozrakých.

(tasr)

Páčil sa vám článok?