Na nádvorí Mestskej knižnice bude burza kníh

19.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na nádvorí Mestskej knižnice na Klariskej 16 bude 21. až 27. apríla Bratislavská burza kníh, na ktorej sa budú predávať knihy vyradené z knižničných fondov za cenu päť korún za kus.

Burza kníh, ktorá sa koná pri príležitosti podujatia Bratislava pre všetkých, je spoločnou akciou piatich verejných knižníc - Staromestskej knižnice, Knižnice Ružinov, Knižnice Nové Mesto, Miestnej knižnice Petržalka a Mestskej knižnice.

Výťažok z predaja kníh vyradených z knižníc a z nájomného za predajné miesta (prípadne z dobrovoľných príspevkov návštevníkov podujatia) sa použije na vytvorenie zvukovej podoby kníh pre nevidiacich a slabozrakých. Burza zároveň ponúkne jedinečnú príležitosť súkromným osobám kultúrne a legálne predať svoje knihy bez antikvariátneho sprostredkovania, čím chce aspoň čiastočne suplovať nedostatok antikvariátov v meste.

„Podujatie sa koná prvý raz, jeho úspech bude závisieť od samotných Bratislavčanov,“ povedal nám riaditeľ Mestskej knižnice Juraj Šebesta.

Predajca môže v priebehu burzy predávať, nakupovať a vymieňať knihy. Počet stolov za symbolický prenájom (50 Sk/deň) bude obmedzený, preto treba nahlásiť, v ktorý deň má predajca o stôl záujem (kontakt: telefón 54433244-6, bratislava@mestskakniznica.sk). Po skončení akcie organizátor bezplatne ponúkne z knižníc vyradené nepredané tituly školám, zdravotníckym zariadeniam, domovom dôchodcov a detským domovom.

Burza bude otvorená v sobotu 21. apríla od 10.00 do 20.00, v nedeľu 22. apríla od 10.00 do 18.00 a v dňoch 23. - 27. apríla od 10.00 do 19.00 na nádvorí Mestskej knižnice na Klariskej 16.

(juh)
Páčil sa vám článok?