Dánsky dizajn v Design Factory na Bottovej

9.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

Vo výstavných priestoroch Design Factory na Bottovej 2 sa predstavia v apríli a v máji dve akcie venované špičkovému Dánskemu dizajnu a architektúre. Prvá z nich je výstava úspešného architektonického ateliéru B.I.G - Bjarke Ingels Group z Kodane s názvom Big Ideas.

Výstava Big Ideas mapuje produkciu architektonického laboratória B.I.G. - Bjarke Ingels Group od roku 2001. Predstavuje vzorku najnovšieho výskumu B.I.G, v ktorej sa architektúra stretá s urbanizmom a mierka sa stáva programom.

Vďaka veľkému takmer 80-člennému tímu architektov, dizajnérov, urbanistov a v spolupráci s odborníkmi je ateliér schopný pracovať na pomerne veľkom množstve najrôznejších projektov - mestské bývanie, hotely, administratívne budovy, stavby pre kultúrne a športové účely.

„Sme presvedčení, že veľké témy, s ktorými sa ako architekti, dizajnéri a plánovači dnes stretávame, si vyžadujú primeranú dávku nápadov. Raz sme otrokmi invencie, inokedy ide o čisté umenie. V našich projektoch sa snažíme o spojenie oboch týchto princípov.“ (Bjarke Ingels). Výstava v Design Factory potrvá do 15. apríla.

(dš)
Páčil sa vám článok?