Načeva, Pavlíček a DJ Five v Randal klube

29.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Po niekoľkoročnej odmlke sa na pódiá vracia česká speváčka Monika Načeva. Aj teraz prichádza s niečím celkom novým. Bratislavskému publiku sa predstaví 5. apríla v Randal klube na Karpatskej ulici 2.

Za Monikou nestojí štandardná niekoľkočlenná kapela, ale rovnocenní spoluhráči - DJ Five a fenomenálny gitarista Michal Pavlíček. Nálada piesní zostáva pôsobivá, no vďaka elektronickému sprievodu a súčasne živej gitare, zaznie v novom a slušivom šate. Piesne znejú prekvapivo neošúchane a novátorsky.

Hudba sa do života v tom čase herečky Moniky Načevy vlúdila nenápadne. Napriek tomu už od polovice deväťdesiatych rokov patrí k progresívnej časti českej hudobnej scény. Jej debutový album Možnosti tu jsou... vyšiel v roku 1994. Načeva bola síce na začiatku hudobnej kariéry, kritikom a poslucháčom však už vtedy bolo jasné, že sa objavila jedna z veľkých nádejí domácej hudobnej scény.

S odstupom času prišli na trh ďalšie dva albumy. Za ten čas sa Načeva nasmerovala do vzrušujúcich hudobne experimentálnych vôd. Tretiemu albumu Mimoid, ktorý vyšiel začiatkom leta 1998, vládla zvláštna, ľahko ponurá atmosféra s viditeľným vplyvom break beatu. Potom nasledovali dve najzaujímavejšie umelecké aktivity žien - narodenie detí.

V súčasnosti sa Monika Načeva vracia na koncertné pódiá. Ide stále vlastnou hudobnou cestou, vo svojej tvorbe neberie ohľad na módne požiadavky doby a vďaka tomu patrí k umelecky najprínosnejším speváčkam českej hudobnej scény.

(dš)

Páčil sa vám článok?