Hnatovič, Karásek a bábky v Osvetovom centre

23.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

V Národnom osvetovom centre na Námestí SNP 12 je inštalovaná výstava s názvom Okolo sveta za 50 rokov. O poschodie vyššie sú vystavené diela dvoch výrazných osobností slovenského výtvarného umenia strednej generácie maliara Ľuboša Hnatoviča a výtvarníka, architekta, režiséra Miloša Karáska.

Výstava Okolo sveta za 50 rokov je ďalším ohňostrojom, ktorým si Bratislavské bábkové divadlo pripomína 50. výročie svojho vzniku. Prezentuje jeho činnosť od roku 1957 až po súčasnosť. Fotografie, bábky, masky, výtvarné návrhy, plagáty a ďalšie divadelné prvky reprezentujú inscenácie, za ktorými je práca celého realizačného kolektívu.

Ľuboš Hnatovič sa na súčasnej výstave prezentuje troma obrazovými cyklami - Figúry, Zátišia a Blázni. Celou vystavovanou kolekciou maliar poukazuje na svoju náklonnosť ku klasickej maľbe so všetkými jej kvalitatívnymi danosťami. Miloš Karásek sa predstavuje sochárskou tvorbou. Okrem toho jeho tvorivé aktivity siahajú aj do architektúry, maľby, divadelnej dramatiky i réžie. V rozsiahlej kolekcii bronzových plastík dominuje postmodernistické hľadanie kdesi v historických nánosoch prastarých kultúr či kultov.

(dš)
Páčil sa vám článok?