Gymnázium na Tilgnerovej sa rozšírilo

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Problém s nevyhovujúcimi kapacitami starej budovy Základnej školy a Gymnázia na Tilgnerovej ulici sa koncom minulého roku zmiernil - škola získala priestory po materskej škole.

Rozhodnutím miestneho zastupiteľstva mestskej časti Karlova Ves boli do správy školy pridelené priestory po zrušenej materskej škole na Fadruszovej 10. Po nevyhnutných úpravách sa na Fadruszovej začalo vyučovanie pre 106 prváčikov. V priestoroch sú štyri triedy, školský klub, telocvičňa, šatne a sociálne zariadenia.

Základnú školu a Gymnázium Tilgnerova navštevuje 1150 detí. Takýto počet si vyžaduje priestory pre 39 tried, ale pôvodná školská budova bola postavená na 22 tried. „Už dlhé roky riešime problémy s priestorom na výučbu. Tento školský rok bola situácia naozaj zlá, a tak sme vyučovali nielen v školskej jedálni a v každej voľnej miestnosti v škole, ale aj na chodbách,“ povedala riaditeľka školy Alena Turčanová.

Škola je zameraná na vyučovanie anglického a nemeckého jazyka. Pri jazykovom vyučovaní sa triedy delia na dve skupiny, čím sa zvyšuje potreba voľných tried. Uvoľnené triedy sa používajú na vyučovanie pri delených hodinách.

Podľa starostu Karlovej Vsi Bystríka Hollého tak mestská časť reagovala na zhoršujúcu sa kapacitnú situáciu v škole. „Využili sme priestory zrušenej materskej školy a našli sme pre ne najvhodnejšie využitie pre žiakov, študentov a učiteľov, ktorým sa zlepšia podmienky na vyučovanie,“ povedal B. Hollý.

Páčil sa vám článok?