Vychutnajte si v príbeh o víne a vine dvoch sestier s ochutnávkou vína v Pezinku

4.4.2024

Zdroj: Anima Act

Páčil sa vám článok?

Aké je to najlepšie víno? Prečo má Svätý Jur v erbe draka? Že bábkové divadlo nemôže byť pre dospelého diváka? Príďte sa 5. apríla 2024 do Malokarpatského múzea v Pezinku presvedčiť, napríklad aj o tom, že na kare môže byť veselo.

V piatok 5. apríla 2024 sa o siedmej hodine večer uskutoční predstavenie spojené s ochutnávkou vína. Príbeh je inšpirovaný legendami Svätého Jura.

Tragikomické situácie zažívajú dve sestry na pohrebe vlastného otca, presláveného vinára. Zanechal im totiž zvláštne dedičstvo, knihu tajných vinárskych receptov. Postupy na jeho výrobu sú však veľmi neštandardné. Navyše, ak vyrobia víno lepšie ako on, sľúbi im, že ich príde navštíviť.

Zdroj: Anima Act

Jedna hrozná, druhá hrozná – presne také sú dve hlavné hrdinky. Ako tie dve hrozná. Otcova posledná vôľa je však nadovšetko a preto nech je v rodine akýkoľvek svár, chyby sa musia napraviť a sestry uzmieriť. Spomienky na detstvo, na otca ktorý dobre ovládal svätojurské legendy, ale aj biblický príbeh o Noemovi a jeho viniči. To všetko na Vás čaká v priestoroch vinárskych pivničiek, ktoré okrem skvelého lokálneho vínka, lákajú aj svojou jedinečnou atmosférou.

Inscenácia Hrozná, príbeh o víne a vine dvoch sestier, je inšpirovaná knižnou predlohou od Violy Almássyovej – „Šúrsky drak a iné zlovesti“. Predstavenie je vhodné pre dospelých a deti od 9 rokov. Vstupné je 10 €, cena zahŕňa ochutnávku vína alebo nealkoholického nápoja. Kapacita priestoru je limitovaná. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Vstupenky zakúpite online.

Zdroj: Anima Act

(ts)

Páčil sa vám článok?