Swingový Valentín je tu opäť! V-klub vás prenesie o takmer 100 rokov do minulosti

4.2.2024
0

Zdroj: Fats Jazz Band

Páčil sa vám článok?

V rámci plesovej sezóny a zimných tanečných zábav pripravilo Národné osvetové centrum v spolupráci s občianskym združením Swingmánia hudby špeciálnu tančiareň v rytme swingu! Zatancovať si môžete vo V-klube. Informovala nás o tom spoluorganizátorka podujatia a speváčka Janka Dekánková.

Nie iba pre zamilovaných bude 17. februára vo V-klube na Námestí SNP 12 v Bratislave dobrá nálada, tanečný parket a pozitivizmus, kam až oko dohliadne. Živá hudba v podaní swingového orchestra Fats Jazz Band pod vedením fenomenálneho klaviristu Ladislava Fančoviča a tanečný workshop a od lektorov tanečnej školy B-Swing vás na chvíľu prenesú o takmer sto rokov do minulosti.

„Už jedenásty rok usporadúvame tematické tančiarne, ktorými chceme oživiť a nadviazať na dlhoročnú tradíciu bratislavských tančiarní medzivojnového obdobia. Málokedy majú ľudia možnosť vypočuť si hot jazzovú a swingovú hudbu z počiatkov jazzu v jej pôvodnej podobe, na originálne historické hudobné nástroje, bez moderných prímesí. A ešte menej zriedkavo si na ňu môžu zatancovať, keďže táto hudba nebola pôvodne koncertná, ale tanečná. Preto sme sa rozhodli priblížiť celú atmosféru tejto očarujúcej doby v podobe, v akej ju zažívali aj ľudia v 20. až 40. rokoch minulého storočia, t.j. v nočnom klube, patrične oblečení, s pohárom dobrého vínka a pri tanci. V sále bude pripravený tanečný parket, ale aj vyvýšené miesta pre netancujúcich poslucháčov. Veríme, že spolu s Národným osvetovým centrom sprostredkujeme návštevníkom zážitok, na aký budú ešte dlho spomínať,“ porozprávala Janka Dekánková 

Zdroj: Fats Jazz Band

Fats Jazz Band so speváčkou Jankou Dekánkovou. 

Oblečte sa dobovo a spolu vytvorte čarovnú atmosféru prvej polovice minulého storočia. Dress code nie je povinný, ale poteší a dotvorí atmosféru.

Od 20:00 hod. vás bude večerom sprevádzať swingový orchester Fats Jazz Band, ktorý hrá autentickú hot jazzovú a swingovú hudbu presne tak, ako si ju dnes môžete vypočuť už iba zo starých šelakových platní. Sedem skvelých hudobníkov a dvaja šarmantní speváci vás prenesú do obdobia 20. až 50. rokov, ale takisto zahrajú aj šlágre doyéna slovenskej populárnej hudby tohto obdobia Františka Krištofa Veselého či českej hviezdy Inky Zemánkovej.

Počas večera budete mať jedinečnú príležitosť naučiť sa grátis základy tanečných krokov tanca charleston či lindy hop od lektorov tanečnej školy B-Swing.

A aby sa vám na krásne chvíle dobre spomínalo, budete si môcť odniesť aj spomienku v podobe fotografie z vintage fotokútiku.

(ms)

Páčil sa vám článok?