V Starej tržnici bude už trinásty Vianočný bazár

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

V nedeľu 23. novembra sa v priestoroch Starej tržnice na Námestí SNP uskutoční 13. Vianočný bazár. Dobročinnú akciu organizuje Medzinárodný klub žien Bratislava, nezisková organizácia žien zo 40 krajín, ktoré žijú dlhodobo na Slovensku.

Už tradične sa každý rok v predvianočnom čase prezentujú krajiny, z ktorých pochádzajú členky klubu. Každej krajine je vyhradený jeden stôl. Na ňom sa ponúkajú typické jedlá a výrobky danej krajiny. Ďalšia časť stolov je vyhradená pre mimovládne a ďalšie dobročinné organizácie.

V minulých rokoch navštívili Vianočný bazár tisíce ľudí. Stal sa už tradičnou súčasťou predvianočnej atmosféry Bratislavy. Vianočný bazár každoročne podporujú aj významné osobnosti politického a spoločenského života, slovenskí prezidenti s manželkami, mnohí veľvyslanci pôsobiaci na Slovensku, členovia diplomatického zboru, členovia slovenskej vlády, bratislavskí primátori s manželkami a poslanci slovenského parlamentu.

Od minulého roku je z organizačných dôvodov predaju odevov a predmetov z druhej ruky venovaný samostatný letný bazár. V rámci Vianočného bazáru sa nijaké second hand odevy ani iné predmety predávať nebudú. Celý výťažok z Vianočného bazáru sa každý rok venuje na dobročinné účely. Tohtoročný Vianočný bazár sa začína v predposlednú novembrovú nedeľu o 10. hodine.

(brn)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie