Míľniky slovenského motorizmu

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

V priestoroch Múzea dopravy na Šancovej ulici je sprístupnená trvalá expozícia Míľniky slovenského motorizmu v druhej polovici 20. storočia.

Výstava má návštevníka oboznámiť s vývojom cestnej dopravy na Slovensku v období od druhej svetovej vojny. venuje sa všetkým významnejším motoristickým témam tohto obdobia - vojenským vozidlám, typickým vozidlám slovenských ciest, prototypom vyvinutým slovenským automobilovým priemyslom, reprezentačným automobilom a zariadením staníc technickej kontroly.

Medzi najzaujímavejšie exponáty patria prezidentské automobily Čajka a ZIL, aerodynamická Tatra 87, auto NSU Ro 80 s motorom Wankel.

Múzeum dopravy je súčasťou Slovenského technického múze a nachádza sa na Šancocej ulici 1, v priestoroch koľajiska a skladov prvej bratislavskej železničnej parostanice z prvej polovice 19. storočia a je otvorené od utorka do nedele od 10.00 do 17.00, cez víkend do 18. hodiny. Vstupné do Múzea dopravy je pre dospelých 40 korún, pre mládež do 15 rokov, dôchodcov a vojakov 20 korún. Deti do 6 rokov majú vstup zadarmo.

(brn)

Páčil sa vám článok?