Apokalypsa po fínsky

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Málokedy sa na koncerte stretnú fanúšikovia tvrdej hudby s milovníkmi sláčikových nástrojov. Nič však nie je nemožné - slávna fínska formácia Apocalyptica po pár rokoch opäť zavíta do Slovensko. Bratislavský koncert sa začne 25. februára o 20.00 v priestoroch PKO.

Kvartetu čelistov s klasickým hudobným vzdelaním sa podarila jedinečná fúzia dvoch celkom odlišných zvukových svetov: vážnej hudby so živelným rockom. K prvým nahrávkam s adaptáciami metalových hitov aj vlastnou tvorbou sa odhodlali v roku 1993 a úspech v podobe státisícov predaných albumov či preplnených koncertných sál na seba nenechal dlho čakať.

Popularita Fínov Eicca Toppinena, Maxa Lilja, Paava Lotjonena a Perttua Kivilaaksoa prekročila hranice ich domoviny a v súčasnosti môžu podmanivú a energickú šou vidieť diváci vo viac než dvadsiatich krajinách. O tom, že violončelo je univerzálnym nástrojom a heavymetalové aranžmány sa zaobídu bez gitaristu či bubeníka, sa tak môžu presvedčiť aj návštevníci bratislavského vystúpenia.

(bd)

Páčil sa vám článok?