Keltská korzo party otvorí kultúrne leto

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Staré Mesto v spolupráci s agentúrou Point Art Pro pripravila na prvú letnú sobotu 22. júna otvárací program Staromestského kultúrneho leta Sviatok leta - Keltská korzo party.

V programe vystúpia tanečné skupiny Petronella a Slniečko, írska tanečná škola Štúdio tanečného umenia a britsko-slovenská skupina Heaven´s Shore. Vyvrcholením popoludňajšieho programu bude už piaty koncert populárnej írskej folkovej skupiny z Dublinu The Cassidys, ktorá po prvý raz hrala na Hlavnom námestí v júni 1998.

Program je venovaný priaznivcom keltských tradícií a umenia. Tanečná skupina Petronella z Bratislavy je v súčasnosti ojedinelou formáciou v strednej Európe, ktorá sa zameriava na tradičné írske tance a stepovú írsku exhibíciu. Jej írsky program vznikal v spolupráci s tradičnou tanečnou školou Maury Shanahan.

Britsko-slovenská skupina Heaven´s Shore existuje spolu od apríla 2000 a má za sebou viac ako 160 vystúpení. Hrá najmä tradičné írske a škótske ľudové skladby, ale nevyhýba sa ani žánrom ako pop, rock a džez obohateným o prvky keltskej hudby.

Ako každý rok bude hlavným ťahákom írska súrodenecká skupina The Cassidys. Aongus, Seathrún, Odhrán, Fionntán, Feargus a Ciarán Cassidyovci prídu do Bratislavy už po piaty raz za sebou, aby odohrali dvojhodinový koncert plný prekrásnych írskych ľudových balád. Do Bratislavy sa každoročne veľmi tešia. Ako povedal kapelník skupiny Ciarán Cassidy, vždy tu našli výnimočne nadšené publikum, ktoré dokázalo vnímať a komunikovať s ich hudbou. Na bratislavský koncert si odskočia zo svojho tohtoročného rakúskeho turné.

Páčil sa vám článok?