Bratislava opäť zažila fašiangový karneval

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Bratislava opäť zažila strhujúcu atmosféru mestského fašiangového karnevalu. Pestrý sprievod masiek sa v druhú februárovú sobotu tiahol uličkami historického centra. Sprievod predstavoval veselých divadelníkov, žonglérov, šermiarov, fakírov a iných zábavných umelcov.

Bratislavské fašiangy po dvojročnej prestávke otvoril primátor Jozef Moravčík a veľkodušne odovzdal na niekoľko hodín mestskú moc zabávajúcim sa Bratislavčanom. Tradíciu mestských fašiangových slávností obnovilo mesto Bratislava pred tromi rokmi.

Vlani však slávnosti neboli, pretože magistrát a Mestské kultúrne stredisko zistili, že na túto akciu nemajú v rozpočte peniaze. To sa neobišlo bez kritiky, veď silvestrovské oslavy pripravuje mestská časť Staré Mesto výlučne z prostriedkov sponzorov, preto vlaňajšie argumenty predstaviteľov magistrátu a kultúrneho strediska vyzneli nedôveryhodne.

Bratislavskí radní páni sa poučili a tento rok Bratislava opäť zažila nefalšovanú atmosféru fašiangového karnevalu. Husto a veselo bolo nielen v centre diania na Hlavnom námestí, ale aj v okolitých uličkách. Na križovatke pri Rybárskej bráne členovia Tovarišstva starých bojových umení a remesiel svojimi šermiarskymi súbojmi prilákali množstvo ľudí, takže sa cez križovatku nedalo prejsť.

Hudobných fanúšikov zabávali skupiny Yo-Yo Band, Funny Fellows a Ali Jazz Band . Pozornosť pútalo aj Spišské divadlo, Teatro Tatro, bratislavské divadlo Dunajka a iné zábavné telesá. Škoda len, že mesto opäť nezvládlo propagáciu podujatia, veď mnohí Bratislavčania o fašiangovej slávnosti vôbec netušili.

(brn)

Páčil sa vám článok?