Júlové ťaháky Letných stretnutí

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Staromestský prázdninový kultúrny festival, známy pod spoločným názvom Letné stretnutia, má za sebou prvý mesiac, počas ktorého dominovali predovšetkým veľké projekty ako Korzo párty Fiesta Latina, Opereta pre c.k. armádu, medzinárodný festival vodníkov, alebo open air koncert írskej bratskej formácie The Cassidys. Aj v júli sa však bude na čo pozerať.

Priaznivcov nezávislých divadelných projektov upúta predstavenie Daemons v podaní členov združenia Stromy. Hrá sa 18.-20 júla od 21.15 h na nádvorí VŠMU.

Túlavé divadlo netradičným spôsobom spracováva témy vrcholných drám Williama Shakespeara. Predstavenia pod holým nebom na Františkánskom námestí budú 14. a 15. júla o 19.00 h, resp. 20.30 h.

„Kolotoč“ krátkych, dokumentárnych, hraných a animovaných filmov v Kine Čas sa roztáča každý piatok o siedmej večer na tom istom námestí.

Michalská ulica dostala novú atrakciu v podobe repliky historického dela pred vchodom do Múzea zbraní a opevnenia mesta. Replika s rozmermi 250 cm (dĺžka) x 120 cm (šírka) x 86 cm (výška) má hmotnosť asi 150 kg, pričom samotná hlaveň dela váži 80 kg. Jej autorom je Tomáš Achs. Delo je vyrobené z dubového dreva, ktoré je okované železom v hrúbke 5 mm. Hlaveň, na ktorej je erb mesta Bratislavy, bola vyrobená z pobronzovanej ocele. Tento typ diel sa používal v 17. storočí, autor si však ako predlohu nevyberal žiadne konkrétne delo.

Páčil sa vám článok?