Tohtoročná Korzo párty ako Fiesta Latina

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Po skvelom diváckom ohlase v minulom roku usporiada mestská časť Bratislava - Staré Mesto a Združenie priateľov na podporu šírenia kultúry Latinskej Ameriky na Slovensku v sobotu 30. júna 2001 uličnú párty pod názvom Fiesta Latina.

Želaním organizátorov je predstaviť Bratislavčanom i náhodným hosťom pôvab pôvodných latinsko-amerických pesní a tancov a navodiť v centre mesta atmosféru letnej pohody a zábavy, ktorá je tak charakteristická pre krajiny Latinskej Ameriky. Podľa riaditeľa projektu Miguela Méndeza však organizátori sledujú aj ďalší - ušľachtilejší cieľ: prostredníctvom divácky príťažlivých výrazových prostriedkov chcú pôsobiť proti prejavom intolerancie a rasovej neznášanlivosti. Pri tejto príležitosti sa preto verejnosti predstavia aj viaceré oficiálne organizácie, ktoré sa zaoberajú problémom rasizmu.

Podujatie sa začne už o 17.00 h priateľským stretnutím v Café Ante Portas, kde sa očakáva účasť diplomatov zo zastupiteľských úradov krajín Latinskej Ameriky v Bratislave a vo Viedni.

Divácky atraktívnym bude predovšetkým karnevalový sprievod viac ako 100 účinkujúcich, ktorý sa dá do pohybu v rytme samby, salsy či merengues približne od 18.15 h od Michalskej brány Korzom až na Hlavné námestie. Tam sa o 19.00 h začína hlavná show.

Vystúpi na nej tanečná skupina Latino Flesh s folklórnymi piesňami a tancami z oblasti Karibiku, ďalej hudobná skupina Chilli Salsero, DJ Mulato a Akadémia tanca Miguela Méndeza, ktorá pre divákov pripravuje rýchlokurz tanečných štýlov, ako je samba, rumba, cha-cha, mambo i merengues. V tomto rytme bude bohatý program plný tanca, hudby a súťaží pokračovať až do 23.00 h.

Páčil sa vám článok?